Connect with us

algemeen

Steenrijke Simon Cowell ontmoet enig kind dat niks zal erven

Simon Cowell heeft zich ontwikkeld van een onbekende werknemer in een platenmaatschappij tot een van de meest invloedrijke figuren in de showbusiness. Deze Britse producer en tv-ster heeft een indrukwekkend imperium opgebouwd en fungeert als het hoofdjurylid in verschillende talentenjachten.

Deze talentenjachten hebben Cowell een specifiek publiek gebracht, en zijn unieke en vaak onverbloemde eerlijkheid is buitengewoon populair gebleken.

Het lijkt erop dat zijn financiële succes deels te danken is aan deze aanpak, en we hebben het hier over aanzienlijke bedragen. Gedurende de jaren heeft Cowell miljoenen en miljoenen dollars verdiend, en recente rapporten tonen aan hoeveel hij per seizoen van American Idol heeft binnengehaald.

Cowell kreeg zijn eerste positie in de muziekindustrie nadat hij de school verliet. Zijn vader gaf hem de kans om als assistent te werken bij de platenmaatschappij EMI, waar hij belast was met het ontdekken van nieuw talent en het begeleiden van artiesten.

Toen hij opklom binnen EMI, startte hij twee eigen muzieklabels die echter geen enkel succes kenden. Na een moeilijke periode, waarin hij weer bij zijn ouders introk, begon Cowell opnieuw en richtte hij het S Records Label op. Hier tekende hij acts zoals 5ive, Westlife en Jerome, die in 1995 de hit “Unchained Melody” van de Righteous Brothers opnam.

Hoewel hij successen boekte met zijn muzieklabels, was het zijn betrokkenheid bij talentenjachten die hemzelf beroemd maakte. Volgens Cowell ligt zijn talent in het creëren van zaken die het publiek aanspreekt, met als enige criterium het verdienen van geld, zowel voor zichzelf als voor degenen voor wie hij werkt.

In 2001 werd de entertainmentwereld getuige van de lancering van een nieuw fenomeen: het programma Pop Idol, gecreëerd door Cowell samen met Simon Fuller. Cowell was jurylid en het programma werd een kijkcijfersucces. Zijn kenmerkende stijl en uitspraak, “I don’t mean to be rude, but…”, werden al snel zijn handelsmerk.

Binnen een jaar pakte Fox het programma op, waarmee Cowell plotseling ook in de Verenigde Staten een bekendheid werd. Het eerste seizoen trok meer dan 26 miljoen kijkers, en Cowell besefte dat hier aanzienlijk geld te verdienen viel. Hij breidde zijn invloed uit door speciale American Idol-thema’s te creëren, waarbij Simon Fuller eigenaar en verantwoordelijke van de show bleef, evenals manager van de winnaars.

Cowell bleef vijf jaar jurylid bij American Idol, wat zijn bankrekening aanzienlijk ten goede kwam. Met medejuryleden Paula Abdul en Randy Jackson was de show oorspronkelijk een interessant project maar groeide snel uit tot een van de populairste televisieshows, met winnaars zoals Carrie Underwood en Kelly Clarkson.

Gedurende negen seizoenen bleef Cowell bij het programma, en hij creëerde ook The X Factor voor zowel de VS als het VK. Hij richtte productiebedrijven op, waaronder Syco TV, Syco Film en Syco Music.

Ondanks zijn rol als jurylid in verschillende shows, bleef Cowell’s ruwe en soms onbeschofte houding consistent. Echter, hij kon ook emotioneel worden als hij getuige was van opmerkelijk talent. Zijn lach tijdens grappige audities was net zo bekend als zijn glimlach op weg naar de bank.

Volgens CNN verdiende Cowell alleen al in 2008 maar liefst 36 miljoen dollar. Celebritynetworth.com meldde dat hij in 2017 45 miljoen dollar verdiende en in 2020 meer dan 50 miljoen dollar opstreek.

In totaal heeft Simon Cowell een vermogen van 600 miljoen dollar. Ondanks zijn financiële succes doneert hij jaarlijks een deel van zijn geld aan verschillende organisaties. Tijdens de COVID-19-pandemie schonk hij 1,5 miljoen dollar aan Feeding America en Feeding Britain.

Met zijn immense rijkdom heeft Cowell een landhuis in Malibu, Californië gekocht en heeft hij aanzienlijke inspanningen geleverd om zijn uiterlijk te verbeteren. Hij onderging verschillende botoxinjecties en onthulde zelfs dat hij in 2018 een niet-chirurgische facelift had ondergaan.

Naast zijn succes en rijkdom heeft Cowell te maken gehad met gezondheidsproblemen. In 2017 werd hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht na flauwvallen en van de trap vallen, wat werd toegeschreven aan lage bloeddruk. Na dit incident moest hij zijn dieet aanpassen en onderging hij een opmerkelijke transformatie, waarbij hij 56 pond verloor.

In 2020 raakte Cowell betrokken bij een fietsongeluk in zijn huis in Malibu, wat resulteerde in een gebroken rug. Hij onderging een zes uur durende operatie en miste daardoor het begin van het vorige seizoen van America’s Got Talent. Zijn herstelproces was indrukwekkend, en hij deelde regelmatig updates over zijn vorderingen.

Cowell staat bekend om zijn indrukwekkende workoutroutine, waaronder dagelijkse wandelingen van meer dan 40 mijl om zijn herstel te bevorderen. Hij heeft zich toegewijd aan een gezondere levensstijl en is vastbesloten om zijn oude zelf terug te krijgen.

Als vader van de 8-jarige Eric, met partner Lauren Silverman, heeft Cowell zijn intentie uitgesproken om zijn fortuin niet automatisch aan zijn zoon na te laten. Hij gelooft sterk in het belang van zelfverdiende welvaart en het creëren van kansen voor anderen.

Samenvattend heeft Simon Cowell niet alleen de entertainmentindustrie beïnvloed, maar heeft hij ook een opmerkelijke reis van succes, tegenslagen, gezondheidsuitdagingen en persoonlijke transformatie doorgemaakt. Zijn financiële welvaart heeft hem de vrijheid gegeven om zijn passies na te streven, terwijl zijn vastberadenheid en veerkracht hem blijven kenmerken.