Connect with us

Actueel

Wow! Facebook is deze persoon zat en banned hem van het platform!

pete-evans

De bekende  chef-kok en complotdenker Pete Evans is niet langer welkom op het social media platform Facebook. Hij plaatste met regelmaat onjuist nieuws over het coronavirus. De afgelopen maanden plaatste hij tevens verschillende complot theorieën waarmee hij de volksgezondheid in gevaar brengt, zo stelt Facebook…!

Al vanaf het begin van de coronacrisis Evans zijn veelbekeken platform regelmatig om complottheorieën over de uitbraak te delen. Facebook heeft Evans regelmatig gewaarschuwd en soms verwijderde Facebook zelfs complete berichten van de chef-kok.

pete-evans-chef-kok

Facebook verwijderen

Evans had maar liefst 1,5 miljoen volgers. Gezien het grote publiek die hij weet te bereiken met zijn onwaarheden heeft Facebook besloten om zijn gehele facebook pagina te verwijderen. ‘We staan niemand toe om verkeerde informatie over Covid-19 te delen die zou kunnen leiden tot dreigend lichamelijk letsel’, stelt Facebook in een verklaring.

Creëren van complottheorieën

Pete Evans is bekend geworden door het programma ‘My Kitchen Rules’. Echter is het niet de eerste keer dan Evans beschuldigd wordt van het creëren van complottheorieën en het delen van nep nieuws. In 2017 werd Evans namelijk ook al beschuldigd door  de Australian Medical Association, een beroepsvereniging voor artsen, hij  zou namelijk  levens in gevaar te brengen met zijn valse beweringen over de voordelen van bepaalde mineralen en gifstoffen in zonnebrandcrème.

In Australië zijn ze tevens ook niet meer zo gediend van Evans zijn uitspraken. Vorige maand besloten boekhandels en winkels zijn boeken en producten uit de schappen te verwijderen. Dit werd besloten nadat Evans op Instagram een foto plaatste van een zwarte zon. Dit symbool wordt geassocieerd met met nazi-Duitsland en dat gebruikt wordt door neonazi’s.