Connect with us

Actueel

Bejaarde man verliest zijn hond op vakantie: emotionele beelden bij hereniging (video)

Tijdens een rustige camperreis in Galicië, Spanje, verandert een onverwachte gebeurtenis de vakantie van Gunter, een 76-jarige Duitser, in een ware nachtmerrie. Deze regio, bekend om zijn toeristische trekpleisters zoals Kaap Finisterre en Santiago de Compostela, wordt plotseling het toneel van grote angst voor Gunter nadat zijn geliefde hond, Molly, verdwijnt in de schilderachtige stad Pontevedra.

De zoektocht naar Molly is een uitdaging voor Gunter, die geen Spaans spreekt. Gelukkig krijgt hij hulp van vrijwilligers van de lokale dierenbeschermingsorganisatie Adopciones Galicia, die een grootschalige zoekactie opzetten. Na enkele dagen van onzekerheid komt er eindelijk goed nieuws: Molly is gezien bij het Pontillón-stuwmeer, wat het zoekgebied aanzienlijk verkleint.

Het moment van hereniging komt op 10 maart, wanneer een vrijwilliger Molly vindt en Gunter haastig met zijn camper naar de locatie rijdt. De emotionele hereniging vindt plaats bij O Castelo in Lérez op een rustige zondagochtend, waar Gunter Molly weer in zijn armen kan sluiten. Beiden lijken overweldigd van geluk en opluchting.

Na deze emotionele gebeurtenis nemen Gunter en Molly een welverdiende pauze in hun camper, voordat ze hun ontdekkingstocht door Galicië voortzetten, precies zoals oorspronkelijk gepland.