Connect with us

Actueel

In 2005 werd een vrouw op 66-jarige leeftijd moeder van haar eerste kind – 17 jaar later zijn er foto’s van moeder en dochter beschikbaar

Het worden van ouder is een levensveranderende gebeurtenis die altijd bij je blijft.

Je krijgt de verantwoordelijkheid over een nieuw, afhankelijk individu en het is aan jou om optimale omstandigheden voor hem of haar te scheppen en hen te ondersteunen in het verwezenlijken van hun dromen.

Adriana Iliescu maakte wereldwijd headlines toen ze op 66-jarige leeftijd voor het eerst moeder werd. Haar dochter Eliza bracht oneindig veel geluk in haar leven.

Nu, 17 jaar later, trekt Adriana opnieuw aandacht door recente foto’s van haar dochter.

Ouderschap wordt vaak beschreven als een onbeschrijfelijke ervaring, vooral het moment waarop je voor het eerst oog in oog staat met je kind.

Sommige kinderen worden geboren met een bijzonder verhaal, zoals Eliza Iliescu in 2005. Haar geboorte was historisch vanwege de leeftijd van haar moeder, Adriana, die toen 66 jaar was.

Adriana sprak in 2010 over de kritiek die ze ontving vanwege haar leeftijd. Ze vertelde de Daily Mail zich jong en gezond te voelen, en nooit aan haar leeftijd te denken.

Ze had de wens om Eliza broers of zussen te geven, maar had geen haast om opnieuw moeder te worden, ondanks dat het medisch mogelijk was.

Adriana en Eliza hebben een hechte band. Adriana vertelt hoe Eliza een vrolijk en energiek kind is, en het middelpunt van haar wereld vormt.

Adriana werd op latere leeftijd moeder door omstandigheden, niet door keuze. Ze onderging op jonge leeftijd een gedwongen abortus en werd verlaten door haar man. Na haar promotie op 37-jarige leeftijd was ze klaar voor kinderen, maar IVF was toen nog niet beschikbaar.

Pas op 57-jarige leeftijd werd IVF in Roemenië geïntroduceerd. Haar eerste poging in 2000 mislukte, maar met de hulp van dr. Bogdan Marinescu in Boekarest werd Eliza uiteindelijk geboren.

Adriana, die 25 boeken heeft gepubliceerd en universiteitsprofessor is, ziet de kritiek op haar leeftijd als jaloezie.

Vandaag de dag, 17 jaar na de geboorte van Eliza, is Adriana 83 en blijft ze actief met haar boeken, terwijl ze Eliza ondersteunt.

Adriana houdt haar privéleven voor zich, maar het is bekend dat Eliza, nu 17, plannen heeft om te gaan studeren en in de voetsporen van haar moeder te treden. Ze is een uitmuntende student, volgens een artikel van Brightside.