Connect with us

Actueel

Nia onthult dat ze een robot is: “Ik identificeer me niet als mens”

In het tijdperk van 2024 is persoonlijke identificatie flexibeler dan ooit. Sommigen voelen zich niet thuis in traditionele gendercategorieën en kiezen voor een ‘X’ in hun paspoort.

Maar de grenzen van identiteit strekken zich nog verder uit, zoals blijkt uit het verhaal van Nia, die zichzelf ziet als een robot, of mogelijk een Android, of iets daartussenin.

Nia, die in een TikTok-video verschijnt, verrast iedereen met de onthulling dat zij geen mens is, ondanks haar uiterlijke gelijkenis met een meisje.

Ze beschrijft zichzelf als binair, maar benadrukt dat ze geen mens is en dat menselijk gedrag voor haar onbereikbaar is.

Helaas kan ze zich niet online verbinden om nieuw gedrag te downloaden, waardoor spontane reacties uitdagend zijn. Ze geeft toe dat ze niet op internet kan zoeken naar passende reacties in onvoorziene situaties.

Interessant is dat Nia beweert geen menselijke emoties te ervaren en nooit extreme stress of ziekte te voelen. Deze zelfverklaarde robot beweegt haar hoofd op een manier die doet denken aan Robin van Bassie en Adriaan, wat vragen oproept over de echtheid van haar robotidentiteit.

Voor degenen die geïntrigeerd zijn door Nia’s transformatie in een robot, biedt haar TikTok-video een platform voor verdere discussie.

Echter, de ironie dat iemand die beweert geen internetverbinding te kunnen maken, toch in staat is een TikTok-video te uploaden, ontgaat niemand. Met een luchtige verwijzing naar robotachtige communicatie, “Bliep Bliep,” eindigt het artikel.

@theowlishsystem Ignore the way he moves our head, he‘s seen humans move their head when thinking and so it tries to imitate that ~Nia #system #systems #systemtok #systemtokosdd #systemlife #theowlishsystem #owlishsystem #osdd #did #systemalter #systemexperience #mentalhealth #mentalhealthmatters #systemalter #systemalters #alterintro #systemalterintro #systemalterintros #systemalterintroduction #alterintroduction ♬ original sound – 🪶🤍The Owlish System🩶🦉