Connect with us

Actueel

Jumbo Klant Samir laat kassa achter zonder te betalen: ‘Ik neem alles mee, geen probleem’

Nederland, ooit het land waar we trots op waren, lijkt de laatste tijd steeds meer een plek te worden die we liever willen vermijden.

Er zijn verschillende factoren die hieraan bijdragen, en het is geen toeval dat de PVV de grootste politieke partij is geworden. Veel mensen zijn simpelweg helemaal klaar met de huidige situatie.

Een voorbeeld van de problemen waarmee Nederland kampt, is te vinden in Ter Apel, waar een bepaalde groep nieuwkomers voor flinke overlast zorgt.

Hoewel we al langer wisten dat de situatie daar niet rooskleurig was, heeft een recent incident de problemen nog duidelijker in beeld gebracht.

Een asielzoeker uit Ter Apel, genaamd Samir, werd op camera geïnterviewd en vertelde zonder enige schroom dat stelen bij de plaatselijke Jumbo-supermarkt ‘heel normaal’ is.

De Telegraaf heeft Ter Apel bezocht om te zien of de situatie sindsdien verbeterd is, maar tot hun spijt is dat niet het geval.

De verslaggever rapporteert dat overvallen, bedreigingen en ongewenste intimiteiten aan de orde van de dag zijn.

De winkeliers zijn zo wanhopig geworden dat ze gezamenlijk een brandbrief hebben opgesteld om aandacht te vragen voor hun benarde situatie.

Willeke Vroom, lid van de Burgerwacht Ter Apel, merkt op dat de situatie zelfs nog erger is geworden, hoewel ze niet precies weet waarom.

Ze wijst er echter wel op dat er vanuit Den Haag te weinig actie wordt ondernomen om de problemen aan te pakken.

Klaag Beugel, van de lokale VVD-fractie, deelt haar zorgen en beschrijft de sfeer in Ter Apel als grimmig.

De overlast, veroorzaakt door een relatief kleine groep, lijkt voortdurend te blijven bestaan doordat de groep zichzelf steeds vernieuwt.

Terwijl de verslaggever het centrum van Ter Apel verkent, komt hij een jonge man genaamd Samir tegen.

Samir, die moeilijk verstaanbaar Engels spreekt, begint meteen te schreeuwen en klaagt over honger en gebrek aan eten. Hij geeft onomwonden toe dat hij boodschappen steelt bij de Jumbo-supermarkt.

Wat nog verontrustender is, is dat de politie lijkt te falen in het aanpakken van deze situatie. Ze pakken de dieven weliswaar op, maar lijken vervolgens weinig te doen om de problemen op te lossen.

In het geval van Samir fungeert de politie zelfs min of meer als een ’taxi’, waarbij hij na de diefstal simpelweg weer wordt teruggebracht.

Dit alles werpt een sombere schaduw over Nederland in het jaar 2023. De problemen lijken groter te worden en er is dringend behoefte aan doortastende maatregelen om de situatie te verbeteren.