Connect with us

Actueel

Kun jij de verborgen persoon in deze afbeelding ontdekken?

Onze hersenen vertrouwen sterk op onze ogen om de gebeurtenissen om ons heen te interpreteren. Deze uitwisseling van informatie en interpretatie gebeurt vrijwel onmiddellijk.

Soms gaat het echter zo snel dat wat we denken te hebben gezien, niet helemaal juist of zelfs volledig verkeerd is.

Wat gebeurt er wanneer onze ogen iets waarnemen dat er wellicht niet echt is? Dit is wellicht de reden waarom optische illusies ons na honderden jaren nog steeds blijven fascineren.

Optische illusies, ook wel bekend als visuele puzzels, bieden een uitstekende manier om onze zintuigen te testen.

In eerste instantie tonen ze afbeeldingen die volkomen normaal lijken, maar naarmate je langer kijkt, onthullen ze steeds meer details.

Hieronder presenteren we enkele intrigerende voorbeelden van optische illusies, gecreëerd met behulp van bodypainting. Kun je de mensen ontdekken die zich in deze illusies verbergen?

Persoonlijk ben ik van mening dat de meest indrukwekkende illusies diegene zijn die zich in echte foto’s manifesteren. Toen ik voor het eerst kennismaakte met het werk van Jörg Düsterwald, viel mijn mond open van verbazing.

Jörg Düsterwald is een getalenteerde body painter die met de hulp van ervaren fotografen tracht het menselijk lichaam te laten versmelten met de natuur.

Kunnen mens en natuur harmonieus samensmelten? Het antwoord is een overtuigend ja, en de resultaten zijn ronduit verbluffend!

Veel van Jörg’s verbluffende illusies hebben zich als een lopend vuurtje online verspreid, wellicht omdat slechts een klein percentage van de kijkers erin slaagt de mens in deze prachtige natuurlijke landschappen te ontdekken.

Nu gaan we jouw scherpzinnigheid testen. Hieronder zie je een reeks foto’s waarin naakte vrouwen zich ergens in het beeld verbergen. Kun jij ze vinden?

1. Kun je de vrouw bij de houtstapel zien?
Kijk goed tussen de houtstapel, en misschien vang je al snel een glimp op van de vrouw. Als je haar niet kunt zien, bekijk dan deze aanwijzing.

2. Waar is de vrouw?
Hier hebben we een schilderachtig herfsttafereel, maar er zit hier ergens een vrouw verstopt. Kun jij haar vinden? Als je haar niet kunt zien, bekijk dan deze aanwijzing.

3. Verborgen vrouw tussen de stenen
Nu je begrijpt hoe het werkt, kun je de naakte vrouw vinden die zich op deze foto verstopt?

4. Tussen de herfstbladeren
De volgende creatie is een prachtige verzameling herfstbladeren in verschillende warme kleuren. Maar ook hier is een vrouw verborgen. Kun je haar zien? Deze is een beetje makkelijker.

5. Prachtige herfstzon
Jörg heeft een voorliefde voor herfstthema’s, en dat is begrijpelijk gezien de ongelooflijke schoonheid van dit seizoen. Neem bijvoorbeeld deze foto. Kun jij de verborgen vrouw vinden?

Deze foto’s tonen aan hoe met een beetje lichaamsverf en een creatieve geest de hersenen voor de gek kunnen worden gehouden.

Heb je een van de verborgen vrouwen ontdekt? Dan verdien je absoluut een welverdiend schouderklopje. Goed gedaan!

Daag nu je vrienden uit met deze uitdaging. Druk op de “DELEN” knop hieronder en verras ze met deze leuke test!