Connect with us

Actueel

Restaurant vraagt moeder niet meer terug te keren na borstvoeding: ‘Ze vertelden me dat ik niet meer welkom was’

Borstvoeding geven wordt wereldwijd erkend als een natuurlijk en essentieel onderdeel van moederschap. Wanneer baby’s honger hebben, is het gebruikelijk dat moeders hen voeden, ongeacht waar ze zijn.

Dit natuurlijke proces is echter niet altijd overal geaccepteerd, zoals blijkt uit een recent incident in de Verenigde Staten.

Het voorval betrof Ruby Meeden, een Amerikaanse moeder, wiens jonge baby honger kreeg tijdens een familiediner in een restaurant.

Zij koos ervoor om haar baby discreet borstvoeding te geven, met haar rug naar de andere gasten.

Echter, toen de eigenaar van het restaurant hiervan op de hoogte werd gebracht, confronteerde hij Ruby en verzocht haar het restaurant te verlaten en nooit meer terug te keren.

Ruby’s echtgenoot, Aaron, liet een negatieve recensie achter voor het restaurant, waarop de eigenaar reageerde door te benadrukken dat hij de regels bepaalde en dat borstvoeding daar niet was toegestaan.

Deze actie leidde tot een protest van een groep moeders voor het restaurant.

De situatie roept vragen op over de acceptatie van borstvoeding in openbare ruimtes. De familie Meeden, samen met de protesterende moeders en volgens de wet, beschouwen het gedrag van de restauranteigenaar als ongepast.

Zij benadrukken dat borstvoeding een natuurlijke handeling is en niet als aanstootgevend zou moeten worden beschouwd.

Deze gebeurtenis heeft geleid tot een brede discussie over de rechten van borstvoedende moeders en de houding van de samenleving ten aanzien van borstvoeding in openbare plaatsen.

Wat is jouw mening over dit incident? Wie denk je dat er gelijk heeft?