Connect with us

Actueel

Een moeder kiest bewust voor tweedehands voor al haar drie kinderen, inclusief luiers

Als een gezin uitbreidt, wordt zuinigheid een sleutelbegrip. Een moeder van drie kinderen deelde haar aanpak om maximaal te besparen, wat resulteerde in een aanzienlijke financiële besparing. Laten we haar methode nader bekijken.

Het grootbrengen van drie kinderen gaat gepaard met aanzienlijke uitgaven; hoewel de vreugde verdrievoudigt, doen de kosten dat ook. Het is opmerkelijk dat Helen Lyford-Smith, 33 jaar oud, slechts 4.000 pond (omgerekend 4.592 euro) besteedde aan benodigdheden voor haar kinderen, variërend van meubels tot luiers, kleding en speelgoed.

Dit bescheiden bedrag werd bereikt door de strategie van Helen en haar echtgenoot Richard, 45 jaar, om uitsluitend tweedehands items aan te schaffen en geen enkele aanbieding te missen.

Vlooienmarkten, kringloopwinkels en online vintage platforms zijn favoriet bij het echtpaar, waarmee ze hun drie kinderen van alles voorzagen en tegelijkertijd veel bespaarden.

Voor haar eerste kind, Isaac, kocht Helen meer dan 90% van de benodigdheden tweedehands. Deze gewoonte zette ze voort na de geboorte van tweeling Matilda en Evelyn.

Helen is trots op bepaalde aankopen, zoals houten speelgoed voor slechts £2, een boekenkast voor £25, een rieten commode voor £10 en een gratis ledikant.

Volgens haar betekent het kiezen voor tweedehands niet dat je kwaliteit inlevert, aangezien de gekochte items in uitstekende staat zijn. Helen, voormalig circusdanseres uit Devon, Engeland, had altijd al een voorliefde voor tweedehands.

“Ik wist dat ik deze voorkeur zou behouden als moeder. Ik las dat de gemiddelde uitgave voor een pasgeboren baby aan kleding en meubels zo’n £10.000 is, wat absurd is. Ik vond alles voor mijn kinderen via Facebook Marketplace en uitverkoop.

Sommigen noemen het onhygiënisch, maar veel weggegooide items zijn zo goed als nieuw en kunnen na een schoonmaakbeurt hergebruikt worden.” Helen benadrukt dat kinderen snel groeien en kleding slechts een paar keer dragen voordat ze een grotere maat nodig hebben.

Voor Helen is het een milieuvriendelijke en economische keuze. “Met de huidige hoge levenskosten probeer ik elke pond te besparen.” Haar liefde voor tweedehands begon in haar jeugd, toen ze met haar moeder Sara Lyford-Smith naar vlooienmarkten ging.

Haar vermogen om de beste deals te vinden werd steeds beter, en ze betrok haar echtgenoot Richard, een timmerman, bij deze gewoonte.

“Ik ben altijd al dol geweest op koopjes. Mijn man kocht altijd nieuw, maar heeft zich snel aangepast aan mijn manier van kopen. Al ons meubilair is tweedehands, zelfs zijn geliefde surfplank van £300.”

Toen de tweeling kwam, hergebruikten ze veel van Isaacs spullen, zoals de kinderwagen en het ledikant. “We hoefden alleen een extra kinderbedje en dubbele kinderwagen aan te schaffen voor £250.

Drie kinderen hebben, vooral een tweeling, is niet goedkoop met al die kleding, speelgoed en meubels, maar het is haalbaar. Ik wil mijn kinderen de waarde van geld bijbrengen en dat leuk niet altijd nieuw hoeft te zijn.

Met een beperkt budget kun je een leuk huis hebben en je goed kleden. Ik koop graag een nieuwe jurk of trui, zolang de prijs klopt. Wat vind je van haar levenswijze?