Connect with us

Actueel

Mijn afschuwelijke ervaring met tandheelkunde in het buitenland

Op sociale media zien we tegenwoordig vaak perfecte plaatjes, strak afgetrainde lichamen en stralende glimlachen voorbijkomen.

De drang naar perfectie lijkt sterker dan ooit, maar tegelijkertijd willen we dat alles betaalbaar blijft. Een verlangen naar een prachtig gebit kan ons soms naar onverwachte plaatsen leiden, zoals het verhaal van Jack James uit Engeland illustreert.

Op zoek naar een voordelige tandheelkundige behandeling besloot Jack om naar Turkije te reizen vanwege de aantrekkelijke prijzen die daar geboden werden.

De keuze voor een budgetvriendelijke tandheelkundige behandeling leek aanvankelijk een verstandige beslissing, maar al snel bleken de gevolgen dramatisch te zijn. Jack had maar liefst 7.500 euro betaald voor zijn behandeling in Turkije, maar het uiteindelijke resultaat was verre van wat hij had verwacht. In plaats van een stralende glimlach voelde hij dat hij meer leek op een personage uit een horrorfilm, met tanden die hem aan een haai deden denken.

Aanvankelijk was Jack tevreden met het resultaat, maar na slechts twee maanden begonnen er ernstige problemen op te treden. Hij kampte met een slechte adem en bloedend tandvlees, wat zijn ongemak alleen maar vergrootte. Bij een bezoek aan een tandarts in Engeland kreeg hij te horen dat het herstellen van zijn gebit maar liefst 20.000 euro zou kosten, vanwege de slechte staat ervan.

Met zo’n onbetaalbare prijs in het vooruitzicht besloot Jack terug te keren naar Turkije om de kliniek verantwoordelijk te houden voor zijn problemen. Echter, de tandartsen in de kliniek beweerden dat ze niets verkeerds hadden gedaan en boden aan om te helpen, zij het tegen een prijs van 4.500 euro.

Ondanks het financiële dilemma stemde Jack ermee in om nog een tandheelkundige ingreep te ondergaan vanwege de ernstige problemen met zijn gebit.

Dit leidde tot de vraag waarom hij opnieuw voor dezelfde praktijk koos, ondanks zijn eerdere negatieve ervaringen.

Jack vertrok begin deze maand opnieuw naar Turkije en keerde terug met tijdelijke tanden, aangezien al zijn natuurlijke tanden waren verwijderd. Helaas bleef het drama zich voortzetten, want kort na haar terugkeer brak er een tand af tijdens het tandenpoetsen.

Teleurgesteld en gefrustreerd verklaarde Jack: “Ik ben er helemaal klaar mee. Ik overweeg om al mijn tanden te laten trekken en een kunstgebit te nemen.” Op dit moment probeert hij anderen te waarschuwen voor de risico’s van tandheelkundige behandelingen in Turkije.

Na zijn persoonlijke ervaring wil Jack iedereen adviseren: “Laat nooit je tanden behandelen in Turkije. Deze mensen begrijpen er helemaal niets van en brengen je gezondheid in gevaar.” Het verlangen naar perfectie kan soms leiden tot onbedoelde en kostbare consequenties, en Jack’s verhaal dient als een waarschuwing voor anderen die overwegen soortgelijke stappen te nemen.