Connect with us

Actueel

Opmerkelijk nieuws: meerdere banken maken alle klanten gratis €117 over op hun rekening!

In Nederland komen de meeste banken alleen maar in het nieuws vanwege vreemde brieven over het opnemen van cash geld. Bij ING gaat het dan om constante storingen. Toch zijn er ook andere banken die niet alleen je geld afhandig proberen te maken.

Een bank maakte al haar klanten ongelofelijk blij. Ze maken namelijk gratis 117 euro over op de rekening van hun klanten. Het betreft de bank Nationwide.

Met hun Fairer Share-regeling keren ze ook een dividend uit aan hun eigen klanten. Er zijn wel enkele belangrijke voorwaarden.

Ze hebben 16,4 miljoen klanten wereldwijd en daarvan zijn er 3,4 miljoen klanten die in aanmerking komen voor het bedrag. Het gaat om 100 Britse pond en aan de huidige wisselkoers betekent dat 117 euro voor Nederlandse klanten.

Vorig jaar behaalde de bank een recordwinst van 2,2 miljard Britse pond. Daarom besloot de bank om 340 miljoen daarvan rechtstreeks uit te betalen op de rekeningen van hun klanten.

Als je als Nederlander recht hebt op dit bedrag, hoef je zelf niks te doen. Je ziet het bedrag dan vanzelf op je rekening verschijnen. Dat gebeurt tussen 13 en 30 juni.

Om in aanmerking te komen moet je niet alleen een lopende rekening hebben, maar ook een hypotheekproduct of spaarrekening.

De rekening moet geopend zijn voor 1 april en nu nog actief zijn. In maart moest je dan minstens 100 Britse pond op een van je rekeningen hebben staan.

Als je een hypotheek hebt, moest je in maart minstens 100 Britse pond over hebben om dat product verder af te betalen.

Ondanks deze eisen zijn er toch heel veel mensen die in aanmerking komen voor de regeling. CEO Debbie Crosbie legt uit: “Onze winsten investeren wij direct in onze leden.”