Connect with us

Actueel

Albert Heijn bedriegt op slimme wijze een groot aantal klanten met deze tactiek!

Supermarktketen Albert Heijn heeft voor 0phef gezorgd door een aanpassing in de manier waarop prijzen worden aangeduid op verpakkingen.

Met name oudere klanten ervaren hierdoor verwarring en kl*chten zijn binnengekomen van mensen die bij de kassa gec0nfronteerd werden met hogere kosten.

De verandering houdt in dat prijsbordjes van bijvoorbeeld gevulde koeken en andere versgebakken producten nu de prijs per stuk aangeven, in plaats van de prijs voor de hele verpakking.

Dit kan tot misle!ding leiden, omdat in een verpakking doorgaans meerdere items zitten, zoals drie, vier of vijf gevulde koeken.

Klanten worden daardoor pas bij de kassa gec0nfronteerd met de hogere prijs, zonder zich bewust te zijn van de prijs per stuk.

Albert Heijn lijkt hiervan bewust te profiteren, omdat ze erop vertrouwen dat veel klanten niet opletten en daardoor meer producten verkocht worden.

Ondanks kritiek van de toezichthouder ACM, heeft de supermarktketen aangegeven dat zij de prijsaanduiding op deze manier willen behouden.

Een woordvoerder van Albert Heijn verwees naar het feit dat de elektronische bordjes ‘centraal’ worden aangestuurd en dat niet elk filiaal dezelfde hoeveelheid producten in een verpakking stopt, wat kan leiden tot prijsverschillen op sommige plekken.

Dit excuus lijkt echter niet overtuigend, omdat elektronische bordjes handmatig aangepast kunnen worden.

Klanten die de situatie als ongunstig ervaren en niet te veel producten willen kopen, kunnen volgens de woordvoerder de producten ook gewoon per stuk aanschaffen.

Deze verandering heeft geleid tot verdeelde meningen onder klanten.

Sommigen vinden dat Albert Heijn klanten probeert te misle!den door deze sluwe truc, terwijl anderen het juist slimme marketing vinden.

De discussie blijft voortduren, en klanten blijven hun ervaringen delen en hun mening geven over dit onderwerp.

Wat vind jij van de aanpassing van Albert Heijn? Laat het ons weten in de reacties!