Connect with us

Actueel

Nederlander (67) denkt te trouwen met online liefde Kristina (17): ‘Bijna 2 miljoen kwijt’

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Een eenzame man uit de Kempen van 67 jaar oud werd stapelverliefd op een meisje genaamd Kristina. Hij had haar via het internet leren kennen. Het 17-jarige meisje gaf aan dat ze met hem wilde trouwen. Maar dan moest hij wel eerst al haar schulden betalen.

De Kempenaar is al jarenlang wanhopig op zoek naar een vriendin. Op een dag loopt hij door het centrum van Kampen en stoot hij op een promotieteam van datingsite Badoo.

Hij denkt dat dit zijn oplossing is voor een nieuwe liefde. De man meldt zich meteen aan. Op de website raakt hij aan de praat met een persoon met gebruikersnaam Kristina30.

Later zou deze in realiteit amper zeventien jaar oud blijken. Dat maakt de man uit Kampen niks uit. Hij ontmoet zelfs haar familie. Maar die stellen enkele vreemde eisen. Ze zeggen dat hij best met haar mag trouwen, maar dan moet hij het meisje eerst vrijkopen van haar pooier. De man wordt verplicht om een Mercedes en huizen te huren. Verder moet hij ook Rolexen kopen voor de bruiloft. Ze reizen door heel Europa en de familie gaat overal mee.

In Parijs loopt het fout. Zeven familieleden omsingelen de 67-jarige man in een winkel van Louis Vuitton. Zij zeggen hem dat ze hem iets aan zullen doen.

Op dat moment beseft hij pas dat hij in de maling wordt genomen. Ondertussen moest hij al talloze keren grote bedragen pinnen, dure kleding kopen en ga zo maar verder. Tijdens dates is er altijd een familielid bij.

De man wordt verplicht om zijn appartement en huis in Kampen te verkopen. Vervolgens moet hij goudstaven kopen met de opbrengst. Hij krijgt verschillende keren te horen: “Als je niet betaalt, dan is je verliefdheid niet oprecht.”

Maar dan moet het ergste nog komen. Deze week stond de strafzaak op het programma. Zeven mannen en vrouwen moeten voor de rechter verschijnen voor het oplichten van de bejaarde man.

Vrijwel allemaal zijn ze van dezelfde familie. Kristina bestond echt, maar was in werkelijkheid de vriendin van de jongste verdachte van 21.

De jongedame moet zich niet melden, want haar familie chatte in haar plaats. Ze droegen haar alles op wat ze moest doen.

In de rechtszaal barst de man in tranen uit. Hij wilde alleen maar liefde. Ook vertelt hij dat hij in rouw was op het ogenblik van de kennismaking met het meisje. Hij had immers onlangs afscheid moeten nemen van zijn vader.

De man legt uit: “Ze gaf me op de eerste date meteen een knuffel. Op date nummer twee zei ze dat ze met me wilde trouwen. Ik kon mijn geluk niet op, zag eindelijk licht in mijn leven. Maar ik bleek slechts een karkas met een pinpas. Alles waar mijn ouders hard voor hebben gewerkt, hebben ze me afgenomen.”

Ondertussen vinden de verdachten dat precies zij het slachtoffer zijn en dat de man onterecht boos is over het zogezegde onrecht dat hem is aangedaan. Het proces zal wel vijftien dagen duren.

Charlotte de Vries (1990) is een ervaren journalist en redactrice met een specialisatie in maatschappelijke trends en digitale cultuur. Na haar studie Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam begon ze haar carrière bij een toonaangevend mediaplatform, waar ze zich verdiepte in de impact van technologie op de samenleving. Met haar scherpe analytische blik en talent voor storytelling groeide ze uit tot een invloedrijke stem in de journalistiek. Charlotte heeft gewerkt voor diverse nationale en internationale nieuwsmedia en is een vaste columnist bij meerdere opiniebladen. Haar focus ligt op sociale media, online desinformatie en de invloed van AI op journalistiek. Sinds 2024 is Charlotte een belangrijke kracht binnen ons redactieteam. Ze staat bekend om haar diepgravende achtergrondverhalen en scherpe interviews met experts. Naast haar werk als journalist geeft ze lezingen over digitale ethiek en mediageletterdheid. In haar vrije tijd is Charlotte een liefhebber van literatuur en stedentrips. Ze gelooft in de kracht van onafhankelijke journalistiek en zet zich in om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.