Connect with us

Actueel

Slecht nieuws: De Russen willen Rotterdam platgooien!

Geen geruststellend nieuws, beste volgers. Er wordt gesproken over Russische dre!ging richting Rotterdam, en dit wordt zelfs openlijk besproken op de televisie. De vraag is of we dit serieus moeten nemen, gezien de bron: Rusland.

Rotterdam
Het betreft dezelfde Russen die eerder de intentie uitspraken om Oekraïne binnen te vallen. Op de Russische televisie wordt nu al gespeculeerd over welke landen na Oekraïne aan de beurt zullen komen.

Er zijn nog genoeg Europese landen en Rusland heeft altijd de ambitie gehad om zijn invloedssfeer uit te breiden. Op dit gebied lijken de Russen nog lang niet tevreden te zijn.

Waarom dan Nederland? We hebben hier al genoeg problemen. Denk aan klimaatprotesten, vaccinatie-weigeraars, politieke kwesties zoals Mark Rutte, toeslagenaffaires, stikstofproblemen, vegetarische kroketten, en nog veel meer. Het lijkt misschien verstandig om Nederland gewoon over te slaan.

Dit omdat Rusland dan al deze problemen erbij krijgt. Zelfs het inleveren van statiegeldblikjes lijkt in ons land niet zonder complicaties te kunnen verlopen.

Olieraffinaderijen
Maar toch… Er werd gesproken over het aanv*llen van Nederland in de Russische talkshow “Avond”. Andrej Goeroeljov, een lid van de Doema (het Russische parlement), heeft op Google Maps gekeken en geconcludeerd dat Rotterdam veel olieraffinaderijen heeft.

Deze raffinaderijen bevinden zich allemaal dicht bij elkaar en zouden daardoor een eenvoudig d0elwit kunnen zijn. Presentator Vladimir Solojov sprong hierop in en noemde Nederland een ‘perfect doelwit’ voor clustermunitie. De twee sprekers hadden het specifiek over vijf olieraffinaderijen in de Rotterdamse haven.

Torpedo
Goeroeljov suggereerde zelfs om een cirkel te tekenen rond het beoogde doelwit. Het is opmerkelijk dat dit Russische parlementslid Rotterdam nu al voor de tweede keer noemt. Vorig jaar juni, toen Rusland net in Oekraïne intervenieerde, vermeldde hij de stad ook al.

Toen suggereerde hij dat Poetin het strategisch moest aanpakken en opperde het idee van een onderzeeër met Kalibr-raketten voor effectieve actie in Rotterdam.

“Misschien hebben we zelfs geen r*ketten nodig; met een torpedo kunnen we de talloze olietankers in de haven raken en de gehele infrastructuur in br*nd steken.”