Connect with us

Actueel

Zwaar 0ngeval: lijnbus knalt op taxi, veel slacht0ffers waaronder kinderen

Een ernstig 0ngeval tussen een Arriva-lijnbus en een taxibus in de buurt van het Friese dorp Berlikum heeft op dinsdagmiddag veertien gew0nden ver00rzaakt, waaronder enkele kinderen.

Dit tragische incident heeft een diepe impact op alle betrokkenen, zoals beide vervoersbedrijven hebben benadrukt. “Dit is iets wat je natuurlijk nooit wilt meemaken.”

Het 0ngeval vond plaats op de Westergoawei rond 14.30 uur en beide voertuigen waren erbij betrokken.

Zowel de Arriva-lijnbus als de taxi had meerdere gew0nde inzittenden. Van de veertien gew0nden bevonden zich negen in de Arriva-bus, terwijl de overige vijf in de taxi zaten.

Drie van hen werden met ernstige verwondingen naar het z!ekenhuis gebracht, waarbij hun levens in geva*r kunnen zijn. Het is momenteel niet bekend of de kinderen zich in de taxi of in de lijnbus bevonden.

De chauffeur van de Arriva-bus raakte na de aanr!jding bekneld. Br*ndweerlieden snelden toe om hem uit deze benarde situatie te bevrijden.

“Voor zover we weten, is hij er met de schrik vanaf gekomen. Dat is natuurlijk een enorme opluchting voor ons.

We wensen de overige slacht0ffers een spoedig herstel toe. Dit heeft ongetwijfeld grote impact op iedereen.”

Ook bij taxibedrijf Dorenbos heeft het 0ngeval diep ingehakt. Een woordvoerder gaf aan: “Het is allemaal nog heel onduidelijk; we beschikken nog niet over alle informatie.

Maar één ding is zeker, dit is iets wat je natuurlijk nooit wilt meemaken. We zijn erg geschrokken en staan in nauw contact met de p0litie en andere h*lpdiensten.”

Diverse h*lpdiensten zijn snel ter plaatse gekomen, waaronder meerdere tra*mahelikopters. Een van deze helikopters heeft daadwerkelijk geland om bijstand te verlenen.

De Westergoawei is in beide richtingen afgesloten vanwege het 0ngeval. De sch*de aan beide voertuigen is aanzienlijk; de voorkant van zowel de lijnbus als de taxi is ernstig besch*digd geraakt.