Connect with us

Actueel

Buschauffeur gaat er vandoor en laat 50 bejaarden achter op de snelweg

In het zuiden van Duitsland zaten 50 weerloze bejaarden urenlang vast in een bus die op een parkeerplaats stond.

De chauffeur kon niet meer rijden omdat hij zijn maximale werktijd van negen uur had bereikt. Zijn oplossing was echter verre van adequaat.

De buschauffeur probeerde aanvankelijk een oplossing te vinden door een vriend te bellen die kon komen om verder te rijden. Dit verzoek werd echter afgewezen door het busbedrijf, volgens Duitse autoriteiten.

Een passagier verklaarde dat de chauffeur zijn vriend had gevraagd om het tachograafblad te verwijderen en gewoon door te rijden. Begrijpelijkerwijs weigerde de vriend dit te doen, waarna de chauffeur snel vertrok.

“Eenvoudigweg rende hij weg. We hebben hier uren gestaan,” aldus een van de passagiers. “Hij heeft ons hulpel00s achtergelaten en we konden geen kant op.”

Rond 19.00 uur belde het busbedrijf de p0litie, en enkele uren later probeerde het bedrijf zelf een oplossing te vinden.

Toen dit omstreeks 22.00 uur nog steeds niet was gelukt, besloten de passagiers om zelf de h*lpdiensten te bellen. Sommige passagiers kregen honger.

Na nog een uur wachten kwamen de p0litie en het Rode Kru!s naar de parkeerplaats.

De passagiers werden naar een treinstation gebracht, wat opnieuw geruime tijd in beslag nam, bijna tot in de late nachtelijke uren.

Het Rode Kru!s voorzag de passagiers van eten en drinken, waaronder bananen, drankjes en mueslirepen.

Verreweg de meeste passagiers waren ouder dan zeventig jaar, en sommigen verklaarden dat ze sinds hun ontbijt in Zwitserland die ochtend niets meer hadden gegeten.

De buschauffeur leek opzettelijk te stoppen op plaatsen waar geen eten beschikbaar was.

De reddings0peratie duurde uiteindelijk vrij lang, en pas om 02.30 uur arriveerde de laatste passagier op het treinstation in Stuttgart. Van daaruit moesten ze verder reizen naar Saksen-Anhalt.