Connect with us

Actueel

Jill ontdekt dat ze zwanger is, op dezelfde dag gaat haar zoontje van drie heen

Zelden komen het leven en afscheid zo dicht bij elkaar. De Belgische Jill uit Dilsen-Stokkem ontdekte dat ze zwanger was op dezelfde dag dat ze afscheid moest nemen van haar driejarige zoontje Nox.

Op 3 februari 2022 vocht de driejarige Nox al bijna negen maanden tegen een hersentumor ETMR. Deze strijd zou hij uiteindelijk niet winnen.

Enkele dagen voor zijn overlijden begon de palliatieve sedatie, zoals zijn moeder Jill Van de Ven uitlegde: “Nox herkende ons niet meer, kon niet meer praten en kreeg niets meer mee. Het was de enige manier om hem pijnvrij te krijgen.”

Voor de ouders van Nox was dit een ongelooflijk zware tijd. Moeder Jill en vader Rudi deden er alles aan om hun kindje te steunen in zijn laatste dagen.

Op een dag, toen Jill zich niet lekker voelde, werd de situatie nog ingewikkelder. “Ik voelde me ’s ochtends erg misselijk.

Eerst dacht ik dat het te maken had met de emoties rond het naderende afscheid van Nox.” Jill vermoedde echter dat de symptomen vergelijkbaar waren met eerdere zwangerschappen, dus stelde Rudi voor om een zwangerschapstest te doen. Tot hun verbazing bleek de test positief.

Jill en Rudi begrepen er niets van. Ze hadden niet verwacht dat dit zou gebeuren tijdens een periode waarin ze emotioneel zo overweldigd waren door Nox’s gezondheidssituatie.

Hoewel ze eerder hadden gesproken over een mogelijk extra kindje, hadden ze dat idee opzij gezet vanwege de emotionele achtbaan die ze met Nox doormaakten.

Op dezelfde avond kwam de huisarts langs om de hartslag van Nox te controleren. Toen hij het trieste nieuws bracht dat Nox snel zou 0verlijden, vertelde Jill hem over de positieve zwangerschapstest en vroeg ze om een bl0edtest bij haar uit te voeren.

Helaas overleed Nox die nacht. De volgende dag belde de huis*rts om zijn medeleven te betuigen, maar ook om hen te feliciteren.

De tegenstrijdige emoties die dit nieuws bij de twee ouders opriep, waren met geen woorden te beschrijven.

Het voelde heel onwerkelijk voor Jill en Rudi. Op 3 februari stopte het hart van Nox, en exact een maand later hoorden ze het hartje van hun ongeboren kindje voor het eerst. Hoewel het vreemd was, beschouwden ze het als een teken en een bron van troost.

Jill was bezorgd over de zwangerschap en aarzelde om babybenodigdheden te kopen. Bij elke echo verwachtte ze slecht nieuws, omdat Nox vaak slechte resultaten had op zijn scans.

Ze worstelde met schuldgevoelens en dacht vaak: “Ik wil deze baby niet, ik wil Nox.” Dit waren moeilijke gedachten voor haar.

Vorige week, op 14 september, werd hun zoontje Lio-Tyr geboren via een geplande keizersnede. Jill zou eigenlijk op de 23e zijn uitgerekend, maar vanwege de geplande keizersnede konden ze de datum kiezen, en ze kozen bewust voor de 14e, omdat Nox op 14 december was geboren.

Volgens Jill lijkt hun zoontje enorm op Nox. Toen ze hem voor het eerst hoorde huilen, voelde ze een enorme opluchting: “Hij doet het.” Met Dino, Dex, Nox en Lio-Tyr vormt het koppel nu een gezin van zes. Ze geloven dat Nox van bovenaf met goedkeuring naar hen kijkt.