Connect with us

Actueel

Enorm zware storm op komst: hier moet je zometeen extra goed oppassen

Het KNMI heeft een waarschuwing afgegeven voor krachtige windstoten die het land teisteren.

Op sommige locaties wordt de wind zelfs officieel geregistreerd als windkracht 9, met windsnelheden tot wel 90 kilometer per uur langs de kust.

Deze weerswaarschuwing blijft minstens geldig tot 22.00 uur vanavond.

Vooral de kustgebieden hebben te maken met stormachtige omstandigheden. Langs de kustlijn zijn de windstoten het krachtigst, wat leidt tot metingen van windkracht 8 in de meeste provincies.

Op het eiland Texel zijn de omstandigheden zelfs zo extreem dat de wind officieel wordt geclassificeerd als windkracht 9.

Deze aanhoudend sterke wind zal gedurende de dag voortduren en kan mogelijk ernstige verstoringen veroorzaken in de avondspits.

De combinatie van harde wind en regenbuien kan het verkeer bemoeilijken en tot vertragingen leiden.

De ANWB waarschuwt bestuurders om extra voorzichtig te zijn op de weg, vooral tijdens de drukke avondspits op een normale dinsdag.

De weersvoorspellingen voor de komende dagen tonen aan dat het weer wisselvallig zal blijven. Morgen zal de sterke wind aanhouden, maar in de middag zijn er mogelijk enkele opklaringen.

Helaas worden er ook regenbuien verwacht in de komende dagen, dus het is verstandig om altijd een paraplu bij de hand te hebben en je voor te bereiden op onvoorspelbare weersomstandigheden.

Blijf op de hoogte van de actuele weersituatie en eventuele verdere waarschuwingen van het KNMI om veiligheid op de weg te waarborgen.