Connect with us

Actueel

Dierenarts geeft een onschuldig hondje spuitje: ”Is niet mijn schuld”

In Wallonië zijn hevige pr0testen l0sgebarsten na het nieuws dat een gezonde hond was ingesl*pen door een dieren*rts in een dierenasiel in Henegouwen. De betrokken dieren*rts heeft nu gereageerd op de situatie.

De hond in kwestie was Iron, een acht maanden oude hond. Twee jaar geleden was er een trag!sch inc!dent waarbij een achtjarig meisje genaamd Talya 0m het leven kwam nadat ze was aangev*llen door een Amerikaanse staffordshireterriër.

Iron was een van de honden die betrokken was bij dit incident. Op de bewuste nacht van 10 op 11 juli 2021 raakte Iron buiten zinnen en beet zelfs in een riotgun.

Hierdoor werd de hond zonder aarzeling geëuth*naseerd. Er werd gespeculeerd dat Iron ook betrokken was bij de aanv*l op het meisje, maar dit kon niet definitief worden bewezen. Iron werd in beslag genomen en naar een asiel gebracht.

De moeder van het meisje, Vanessa Masset, werd later sch*ldig bevonden aan onopzettelijke d00dslag door nalat!gheid en kreeg een verb0d op het houden van honden.

Ondanks dit verbod heeft ze Iron opgeëist, wat leidde tot de uiteindelijke euth*nasie van de hond volgens de ger*chtelijke uitspraak.

De dieren*rts die verantwoordelijk was voor het insl*pen van Iron heeft nu te maken met verontwaardigde reacties van verontwaardigde mensen.

De dieren*rts, een vrouw, is emotioneel geraakt door deze situatie. Ze benadrukt dat het niet haar sch*ld is, maar dat veel mensen onhelder denken en hun kritiek op haar richten.

De dieren*rts heeft via Facebook gereageerd op de situatie en verklaarde: “Gisteren (donderdag) hebben we een leven moeten beë!ndigen.

Het leven van Iron, een schattige, gezonde hond. Een hond die op de verkeerde plek, op het verkeerde moment terechtkwam en vooral bij iemand die verkeerd handelde.”

Hoewel velen haar ver00rdelen en haar besch*ldigen van verschrikkel!jke d*den, legt de dieren*rts uit dat ze het besluit met moeite heeft genomen.

Ze verklaart dat ze handelde in het belang van de hond en dat ze andere opties heeft overwogen.

Ze benadrukt dat ze geen m0nster is en dat het echte m0nster de onwaardige moeder is die de situatie heeft laten ontstaan.