Connect with us

Actueel

Lauren liet haar tampon een dagje zitten: 2 benen geamp*teerd!

Het 29-jarige internationale model Lauren Wasser heeft nu ook haar linkerbeen moeten laten amp*teren, nadat eerder haar rechterbeen al werd geamp*teerd als gevolg van de zogenaamde ’tamponz!ekte’.

Deze tragische situatie ontstond doordat ze een sterk absorberende tamp0n te lang in haar lichaam liet zitten.

Lauren Wasser deelde onlangs een nieuwe foto op haar Instagram-account. Met vermoeide trekken en verzwakt, maar toch met een kleine glimlach op haar gezicht, keek ze recht in de camera.

Naast haar stond Amy Purdy, een Amerikaans model en snowboardster, die eveneens beide benen verl00r door een amp*tatie.

Wasser bedankte haar voor het bezoek en benadrukte de betekenis ervan voor haar. Ze beschouwt dit als een teken dat het leven alleen maar beter zal worden en dat er nog veel is om voor te leven.

De oorsprong van het trag!sche verhaal van Wasser dateert uit 2012, toen ze 24 jaar oud was. Ze voelde zich niet goed na een feestje en dacht dat het gewoon een gr!ep was.

Ze was m!sselijk en had hoofdpijn, en alles wat ze wilde was slapen. Twee dagen later vonden haar familieleden haar bewustel00s op de vloer van haar slaapkamer. De hulpd!ensten werden direct gebeld.

Wat ze niet kon vermoeden, was dat haar tamp0ngebruik de oorzaak was van haar situatie. Het gebruik van een zeer absorberende tamp0n gedurende een te lange periode had geleid tot het ’toxischeshocksyndroom’ (TSS), ook wel bekend als ’tamponz!ekte’.

Deze aand0ening wordt ver00rzaakt door de bacter!e Stafylococcus aureus, die groeit in het vocht dat door de tamp0n wordt geabsorbeerd. Dit kan leiden tot uitdroging van het v*ginale slijmvlies en ernst!ge gev0lgen hebben.

De gev0lgen voor Wasser waren aanzienlijk: ze moest uiteindelijk haar rechterbeen amp*teren in een poging de bacter!e te bestr!jden.

Ze moest afscheid nemen van haar rechterbeen in de hoop dat dit de verspreiding van de bacter!e zou stoppen.

Ondanks deze tegenslag krabbelde ze overeind en kocht ze een gouden pr0these. In 2015 schitterde ze weer op de catwalk, zelfs in België.

Echter, het n00dlot sloeg opnieuw toe. Afgelopen weekend werd ook haar linkerbeen geamp*teerd. De intense p!jn in haar andere been verdween nooit en leidde tot een open zweer. Ze had geen enkele teen meer over. De arts*n zagen geen andere optie dan amp*tatie.

Met haar hartversche*rende ervaring wil Wasser de boodschap verspreiden dat het langdurig inbrengen van absorberende tamp0ns gevaarl!jk kan zijn.

Ze hoopt anderen bewust te maken en te inspireren om ondanks moeilijke tijden hoopvol door te gaan.