Connect with us

Actueel

Syriër draait volledig door omdat hij geen huis krijgt, en dan gaat het gruwel!jk mis…

Een Syrische man zonder perspectief op huisvesting heeft opzien gebaard door op een bouwplaats van het Wonderwoods-project aan de Croeselaan in Utrecht in een hoge bouwkraan te klimmen.

Met deze da*d wilde hij aandacht vragen voor zijn jarenlange verblijf in het asielzoekerscentrum (azc).

De Syrische man, die samen met zijn vrouw en kinderen in een asielzoekerscentrum verblijft, bevindt zich in een lastige situatie.

Ondanks het feit dat hij een verblijfsstatus heeft, heeft hij geen zicht op een eigen woning, wat zijn onvrede heeft gewekt jegens Nederland’s beleid.

Op vrijdag besloot de man om op een bouwkraan te klimmen, een actie die hem eerder op de bouwplaats had laten zien, volgens berichtgeving van het AD.

Na meldingen van bouwvakkers die de man in de kraan hadden opgemerkt, werd de bouwplaats afgezet en konden de bouwvakkers niet aan het werk.

De autoriteiten reageerden serieus en stuurden een onderhandelaar en een zwaar bewapend arrest*tieteam ter plaatse.

Ondanks uren van gesprekken met de man, weigerde hij naar beneden te komen.

Uiteindelijk slaagden de hulpd!ensten erin hem na twee uur te overtuigen om naar beneden te komen, met behulp van een zipline.

De man zou tijdens het inc!dent voortdurend sch*ldwoorden hebben geroepen.

De p0litie karakteriseert de man als ‘verw*rd’, een term die gezien zijn acties zeker van toepassing lijkt.

Het inc!dent wijst op een z0rgwekkende psych!sche toestand. De man zal naar alle waarschijnlijkheid overgedragen worden aan de zorginstanties.

De manier waarop de man toegang kreeg tot de bouwplaats blijft onduidelijk.

Bouwbedrijf Kondor Wessels verklaarde dat zowel de bouwplaats als de kraan afgezet zijn met hekwerk dat buiten werktijden gesloten wordt.

Het bedrijf maakt gebruik van een bewakingssysteem met camera’s, wat de man vermoedelijk heeft opgemerkt voordat de hulpdiensten werden ingeschakeld.