Connect with us

Actueel

Josine (45) staat al 10 jaar droog: ”Er gebeurt gewoon helemaal niets”

Josine, een vrouw van 45 jaar, viert deze maand een droevig jubileum: het is inmiddels tien jaar geleden sinds haar scheiding, en sindsdien heeft ze geen intieme relatie meer gehad.

Ze verlangt naar een partner die haar kan vervullen, maar tot nu toe heeft zich niets voorgedaan. “Ik droom er regelmatig over en merk dat ik dan heel opgewonden ben.”

In de rubriek ‘Tussen de Lakens’ van De Telegraaf deelt Josine haar verhaal. Ze herinnert zich dat toen ze nog met de vader van haar kinderen was, ze zeer regelmatig intiem waren, soms wel vier of vijf keer per week.

Maar na haar verliefdheid op een ander persoon, bleef zij met lege handen achter.

Josine geeft aan dat ze de eerste jaren na de scheiding erg moeilijk vond. Ze wilde de scheiding niet, maar als een man vertrekt, heeft een vrouw daar geen controle over.

Het liefdesverdriet was intens, en tijdens de periodes dat haar kinderen bij haar ex en diens nieuwe vriendin waren, bracht ze dagen huilend in bed door.

Na enkele jaren veranderde haar perspectief. Josine besefte dat ze door kon blijven gaan met haar depressieve gedrag, maar dat zou haar ex niet terugbrengen.

Vriendinnen moedigden haar aan om te gaan daten, maar ze voelde geen behoefte om in een razend tempo te gaan daten. Ze wilde vooral stoppen met huilen en haar vrolijke zelf weer worden.

Drie jaar geleden waagde ze toch de stap en maakte een Tinderprofiel aan, maar al snel werd ze ontmoedigd door de vele ongeschikte matches.

De meeste mannen leken al snel over intieme handelingen te willen praten, wat Josine niet aansprak. Ze had enkele interessante gesprekken, maar knapte af wanneer een man kinderen had.

Ondanks haar single status vermaakt ze zich goed met haar kinderen en vrienden, maar ze verlangt naar een diepgaande verbinding.

Hoewel Josine zichzelf redt, mist ze het gevoel van een sterke partner. Ze droomt er ’s nachts van om weer intiem te zijn en schrikt soms op van haar opwinding.

Ze vraagt zich af of ze ooit nog een man zal vertrouwen en het liefdevolle contact zal vinden dat ze zoekt.

Nu ze 45 is, overweegt ze ook de naderende overgang en vraagt zich af of haar verlangens dan zullen veranderen.

Ondanks alles hoort ze van haar moeder dat het allemaal nog steeds mogelijk is, wat Josine met enige verbazing opneemt.

“Het is toch wat… Dat je eigen moeder een spannender leven tussen de lakens leidt dan jij.”