Connect with us

Actueel

Weerkaarten op rood: ”Het komt recht op ons af, 35 graden!”

De zomer nadert zijn einde, maar desondanks zien we dat het weer zich verbetert. Het komende weekend staat ons een aanzienlijke hittegolf te wachten. Volgens Weeronline kunnen de temperaturen op sommige plekken oplopen tot wel 35 graden.

Eerder leek het erop dat de laatste dagen van de zomer in mineur zouden worden doorgebracht, aangezien de afgelopen weken gekenmerkt werden door overvloedige regenval.

Nu kunnen we onze regenkleding echter weer opbergen en ons in zomerse outfits hullen. Vanaf vanochtend zal de hitte zich intensiveren.

In het noorden van Nederland blijft de temperatuur enigszins beperkt tot 25 graden, maar in het zuiden wordt code rood afgegeven. Hier kunnen de temperaturen stijgen tot 30 of zelfs 35 graden. Als gevolg van de hoge luchtvochtigheid zullen inwoners van Brabant en Limburg een benauwde warmte ervaren.

Gedurende de komende dagen, tot halverwege volgende week, zal de grens tussen tropische hitte en minder warme lucht boven ons land liggen.

Morgenochtend zal de hitte nog niet sterk merkbaar zijn vanwege lage bewolking die voor een grijze aanblik zorgt. Er waait een zwakke tot matige wind uit oostelijke richtingen.

In de loop van de middag zal warme lucht vanuit Oost-Europa ons land binnendrijven, wat een aanzienlijke temperatuurstijging met zich meebrengt. De temperaturen zullen snel oplopen tot 26 tot 29 graden, waarbij in het zuiden zelfs een maximum van 35 graden wordt voorspeld volgens informatie van Metronieuws, gebaseerd op Weeronline.

In de avonduren zal de bewolking toenemen, vooral in het zuidwesten, waar regen en onweer mogelijk zijn. Tijdens de nacht naar zaterdag zal vooral het westen met regen en onweer te maken krijgen. De temperatuur zal niet lager zijn dan 19 tot 21 graden, wat als een tropennacht wordt beschouwd.

Op zaterdagochtend kunnen we nog regen en onweer verwachten, maar in de middag zal het weer in het westen opklaren. In het noordwesten worden temperaturen van 24 graden verwacht. In het zuidoosten en oosten zal de temperatuur rond de 28 graden liggen.

In de provincies Utrecht, Gelderland en Overijssel zal het kwik stijgen tot maximaal 26 tot 27 graden. De hoge luchtvochtigheid zal een drukkende warmte veroorzaken.

Zondag wordt een prachtige zomerdag. Alleen in het zuidoosten zal het bewolkt zijn en regenachtig, dus als je daar woont, is het raadzaam om op zoek te gaan naar zonnige gebieden.

Aan de kust wordt het 24 tot 25 graden, terwijl het oosten een temperatuur van 29 graden zal bereiken. Ons advies: zorg ervoor dat je goed insmeert, want als je dat niet doet, zul je de gevolgen al binnen 15 tot 30 minuten merken.