Connect with us

Actueel

Onderzoek bevestigd: Je koffie zwart drinken kan een teken zijn dat je een psychopaat bent

Iedereen heeft wel voedselvoorkeuren waarvan ze niet begrijpen hoe anderen het kunnen waarderen. Een rauwe paprika als snack, bijvoorbeeld, of een broodje met speculaas.

Maar zwarte koffie is een geval apart. Mensen die graag zwarte koffie drinken, zonder dwang, worden vaak als een vreemde groep beschouwd, en sommigen gaan zelfs zo ver om te suggereren dat er “iets mis mee is”.

Een recent onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Appetite, ondervroeg 1.000 volwassenen over hun voedselvoorkeuren en onderwierp hen aan persoonlijkheidstests.

Deze tests waren gericht op het identificeren van persoonlijkheidskenmerken zoals narc!sme, psych0pathie, agr*ssie en meer.

Wat opviel was dat mensen die van bitter voedsel houden, zoals zwarte koffie, meer kans hadden om niet alleen psych0pathische trekjes te vertonen, maar ook sad!stische eigenschappen. Interessant, toch?

Laten we echter een kleine kanttekening maken. Hoewel het onderzoek suggereerde dat deze groep mensen psych0pathische neigingen had, betekent dit niet dat ze daadwerkelijk echte psych0paten zijn.

Het is belangrijk om dat onderscheid te maken. Het onderzoek biedt slechts een interessant inzicht in de relatie tussen voedselvoorkeuren en bepaalde persoonlijkheidstrekken.

Maar laten we wel wezen, beste zwarte-koffie-drinkers, het is 2018 en er zijn zoveel alternatieven beschikbaar.

Kokosmelk, amandelmelk, havermelk, koeienmelk – de keuze is enorm. Dus waarom vasthouden aan die bittere, zwarte koffie?

Natuurlijk heeft iedereen het recht om zijn of haar koffie te drinken zoals hij of zij dat wil.

Sommige mensen waarderen juist de pure, intense smaak van zwarte koffie, zonder toegevoegde smaakstoffen.

Anderen hebben misschien geen behoefte aan de extra calorieën of suikers die vaak gepaard gaan met melk en suiker.

Koffie is een drankje dat wereldwijd wordt genoten en elk individu heeft zijn eigen unieke smaakvoorkeuren.

Sommige mensen houden van de romige textuur van een cappuccino, terwijl anderen liever genieten van de complexiteit van een espresso.

Er zijn ook mensen die van zoete koffievarianten houden, zoals een latte met vanillesiroop.

Het is belangrijk om te onthouden dat voedselvoorkeuren subjectief zijn en variëren van persoon tot persoon.

Wat voor de één lekker is, kan voor de ander misschien niet zo aantrekkelijk zijn. Laten we elkaar respecteren in onze keuzes en niet oordelen op basis van wat we graag eten of drinken.

Dus, beste zwarte-koffie-drinkers, blijf gerust genieten van je geliefde drankje.

Of je nu de voorkeur geeft aan een latte, cappuccino, espresso of gewoon een simpele zwarte koffie, het belangrijkste is dat jij ervan geniet.

Laat je niet ontmoedigen door onderzoeken of opinies van anderen.

Iedereen heeft recht op zijn eigen koffieplezier, hoe je het ook drinkt. Proost!