Connect with us

Actueel

15-jarige moeder geeft haar baby op voor adoptie – 35 jaar later staat hij opeens achter haar

Toen Stacey Faix op 15-jarige leeftijd zwanger werd, stond ze voor een moeilijke beslissing. Uiteindelijk koos ze ervoor om haar pasgeboren zoon ter adoptie af te staan.

Na de bevalling werd hij van haar gescheiden en ze hebben elkaar nooit meer ontmoet, totdat het lot hen 35 jaar later weer samenbracht.

In november 2017 werd in Pennsylvania een nieuwe wet aangenomen die geadopteerden toestond om toegang te krijgen tot hun oorspronkelijke geboorteakte.

Dit was een belangrijke mijlpaal voor Stephen Strawn, die ook geadopteerd was. Toen hij hoorde van de nieuwe wet, wist Stephen dat hij zijn geboorteakte wilde inzien.

Al snel had hij de gegevens in handen, inclusief de naam van zijn biologische moeder.

Stephen ging op zoek naar Stacey Faix op Facebook. Hij hoopte haar te vinden of op zijn minst iemand die haar kende.

Met een onzekere hartslag stuurde hij haar een bericht waarin hij vroeg of ze een baby had afgestaan voor adoptie in 1982.

Haar antwoord bevestigde zijn vermoedens: ze was inderdaad zijn biologische moeder.

Het bleek dat Stacey ook eerder had geprobeerd Stephen te vinden, maar zonder succes. Nu, na 35 jaar, werden ze eindelijk weer met elkaar herenigd.

Hoewel ze al die tijd elkaar niet hadden gezien of gesproken, ontdekten ze dat ze veel gemeenschappelijke interesses en overeenkomsten hadden.

Toeval wilde dat Stacey in Ohio woonde en van plan was om deel te nemen aan de Pittsburgh Half Marathon als lid van Team Red, White en Blue (RWB), een organisatie waar Stephen ook bij betrokken was, en dat hij ook deelnam aan dezelfde marathon.

Op de dag van de marathon besloot Stephen een speciaal plan te bedenken om hun hereniging extra bijzonder te maken.

Toen de leden van Team RWB zich voor de race verzamelden, kreeg Stacey een kaartje van iemand uitgereikt.

Op het kaartje stond: “Het is 13.075 dagen geleden dat je me voor het laatst zag. Ik wilde niet dat je nog een dag zou moeten wachten.”

De emoties overweldigden Stacey toen ze het kaartje las. Ze kon niet geloven dat haar langverwachte ontmoeting met haar zoon eindelijk zou plaatsvinden.

Stephen stond klaar om zijn moeder te omhelzen en het moment waar ze al die jaren naar hadden verlangd, was eindelijk aangebroken.

De hereniging van Stacey en Stephen was een prachtig en ontroerend moment, niet alleen voor henzelf maar ook voor degenen die getuige waren van hun emotionele omhelzing.