Connect with us

Actueel

Erik ging ondanks de b0sbranden toch naar Rhodos, nu wil hij Corendon aankl*gen

Erik Meijvis, een toerist die met zijn vrouw Daniëlla op vakantie ging naar Rhodos, is erg b00s.

Ondanks de aanhoudende b0sbranden in Griekenland, heeft Corendon de reis niet afgelast, en dat heeft voor hen dramat!sche gevolgen gehad.

Erik en zijn vrouw werden gec0nfronteerd met een levensbedre!gende situatie en moesten uiteindelijk rennen voor hun leven.

Volgens Erik had hij vooraf geen enkele informatie gekregen over de b0sbranden op Rhodos. Hij was alleen op de hoogte van de br*nden in Athene en het zuiden van Italië.

Vastbesloten om te genieten van hun langverwachte en dure vakantie, stapten ze in het vliegtuig naar het vakantie-eiland.

Echter, bij aankomst werden ze gec0nfronteerd met een angsta*njagend tafereel. Overal waren br*ndweerauto’s en br*ndweerlieden, en de lucht kleurde donker van de r00k.

Slechts tien minuten nadat ze in het hotel waren ingecheckt, ging het br*ndalarm af en werden ze gedw0ngen om halsoverkop te vluchten.

De situatie werd steeds gevaarl!jker naarmate ze over het eiland liepen. Uiteindelijk werden ze ingesloten door het vuur op een strand.

Pas na uren dobberen op het water konden ze met een boot naar een dorpje varen en van daaruit naar het vliegveld.

Erik is woedend op Corendon en beschuld!gt hen ervan dat ze het hadden moeten afgelasten. Hij heeft adv0caten ingeschakeld om Corendon aan te klagen.

Hoewel het Calamiteitenfonds hen enigszins tegemoet kan komen, is dat voor Erik niet voldoende. Hij is van mening dat Corendon met mensenlevens heeft gespeeld.

Corendon reageert op de beschuld!gingen en stelt dat op het moment van vliegen er geen sprake was van evac*atie van het gebied of het hotel.

Ze baseren zich op informatie van vertegenwoordigers ter plaatse en de autoriteiten. Een natuurbr*nd is echter een grillig en onvoorspelbaar fenomeen, wat het voor reisorganisaties lastig maakt om hierop te anticiperen.

Het Calamiteitenfonds zal de kosten voor de evacuatie en de niet-genoten vakantiedagen dragen.

Reizigers die door de bosbr*nden niet alle vakantiedagen konden gebruiken, kunnen een deel van hun reissom terugkrijgen.

Voor Erik en zijn vrouw is het een traumat!sche ervaring geweest en de nasleep van deze gebeurtenis zal hen nog lang bijblijven.

Het is te hopen dat reisorganisaties in de toekomst beter kunnen omgaan met dit soort situaties om dergelijke traged!es te voorkomen.