Connect with us

Actueel

Vreselijk: Jongere mept bejaarde 72-jarige man het leven uit

In Vieux-Condé, een Franse gemeente nabij de Belgische grens, is de vrees waar veel mensen al lange tijd voor hadden werkelijkheid geworden.

Een jongere heeft een man van 72 jaar dusdanig m!shandeld dat de man maandag aan zijn verw0ndingen is bezw*ken.

Philippe, zoals de 72-jarige man heet, vroeg vorige week woensdag op een beleefde manier aan een groep dr0nken jongeren of zij alsjeblieft wat minder lawaai wilden maken.

Helaas werd zijn verzoek niet met respect ontvangen door een 17-jarige jongen, die vond dat de man ’te stoer’ deed.

De jongen reageerde direct met gew*ld en bracht de zeventiger zonder enige genade ten val. Zelfs toen de man al op de grond lag, bleef hij slacht0ffer van aanv*llen vanuit verschillende richtingen.

De verw0ndingen die de jongen de man heeft toegebracht waren dusdanig ernstig dat hij in krit!eke toestand werd aangetr0ffen door de hulpd!ensten.

Er werd onmiddellijk gevreesd voor zijn leven, zoals gemeld door Het Laatste Nieuws.

Helaas heeft Philippe het niet 0verleefd en is hij afgelopen maandagavond bezweken aan de gevolgen van het geweld dat hem is aangedaan.

Na het incident zijn in totaal drie personen gearr*steerd. De 17-jarige jongen die de aanval pleegde, wordt beschuldigd van poging tot moord.

Daarnaast zitten ook twee andere jongeren, van 14 en 18 jaar oud, vast.

Zij worden aangekla*gd voor nalatigheid bij het voorkomen van een m!sdrijf en het niet verlenen van hulp aan een persoon in nood.

Nu de man is 0verleden, kunnen deze aankl*chten mogelijk verzwaard worden.

Het contrast tussen de groep jongeren en Philippe kan niet groter zijn.

De zeventiger wordt omschreven als een zeer zachtaardige man, en buren en kennissen zijn compleet geschokt door wat hem is aangedaan. Ook op sociale media is er veel ophef over het incident.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gerald Darmanin, heeft gereageerd op de zaak. Hij heeft de “laffe aanv*l” ver00rdeeld en beloofd dat deze traged!e niet 0ngestraft zal blijven en dat gerecht!gheid zal geschieden.