Connect with us

Actueel

Dramatisch | Hondje zakt in elkaar na bevrijding uit snikheet busje

Het is ongelooflijk en schokkend dat er nog steeds mensen zijn die zo weinig waarde hechten aan dieren dat ze hen gewoon achterlaten in afgesloten voertuigen.

De nieuwsberichten over deze afschuwel!jke daden blijven maar komen.

Helaas was het vandaag weer raak. Op een dag waarop Nederland het hitterecord verbrak, zat een klein hondje opgesloten in een bestelbus.

Het drama speelde zich af in Den Haag. De eigenaar had de hond achtergelaten in zijn bestelbusje. Hoelang het arme dier daar heeft gezeten, is niet bekend.

Toen de hulpd!ensten een melding kregen over een hond die 0nwel was geworden in een voertuig in het stadsdeel Segbroek, spoedden ze zich naar de locatie.

Ze slaagden erin de hond uit de auto te bevrijden, maar toen het dier uit de auto werd gehaald, bezweek het onder de hitte. Het waren hartverscheurende taferelen.

Gelukkig twijfelden omstanders geen moment en kwamen ze direct in actie.

Ze hebben de hond gekoeld door water op zijn oksels en tussen zijn tenen te sprenkelen. Ook kreeg het dier water te drinken.

Dankzij deze levensreddende actie heeft de hond het 0verleefd.

De autoriteiten in Den Haag zijn de omstanders zeer dankbaar voor hun snelle optreden.

De hond is niet teruggebracht naar zijn eigenaar, maar naar zijn vorige eigenaar.

Helaas is dit niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Gisteren meldden we nog een geval in Amsterdam, waar ook een hond werd achtergelaten in een camper.

De p0litie kwam ter plaatse en wist het uitgeputte dier uiteindelijk te bevr!jden.

De dierenamb*lance zorgt momenteel nog steeds voor de hond, omdat de eigenaren tot op heden geen enkele moeite hebben genomen om hem op te halen.

Het is van het grootste belang dat mensen stoppen met het achterlaten van huisdieren.

Er is geen enkele rechtvaardiging om dieren en/of kinderen in een voertuig achter te laten met de ramen gesloten.

We vragen je daarom om dit artikel te delen, zodat veel mensen hiervan op de hoogte worden gebracht en hopelijk kan een volgend incident worden voorkomen.