Connect with us

Actueel

Jack’s beslissing om zijn nieuwe gebit in Turkije te laten maken resulteert in ernstige verminking

Veel mensen kiezen ervoor om naar Turkije te gaan voor tandheelkundige behandelingen, vanwege de lagere kosten in vergelijking met hun eigen land.

Ze hopen op een betaalbare oplossing zonder in te leveren op kwaliteit. Helaas zijn er net als overal ter wereld in Turkije tandartsen die niet bekwaam genoeg zijn om hoogwaardige zorg te bieden.

Het verhaal van Jack James uit Engeland is hiervan een triest voorbeeld. Hij was ontevreden over zijn tanden en besloot een goedkope behandeling te ondergaan in Turkije.

Dit bleek een vreselijke vergissing te zijn. Na het uitgeven van maar liefst 7.500 euro zegt Jack er nu uit te zien als een personage uit een horrorfilm.

In het begin was Jack tevreden met zijn nieuwe gebit, maar binnen twee maanden begonnen er problemen op te treden.

Hij kreeg last van een slechte adem en bl0edend tandvlees. Geschrokken maakte hij een afspraak bij een tandarts in Engeland, waar hij ontdekte dat zijn gebit in een zeer slechte staat verkeerde.

De kosten voor het herstellen van zijn gebit werden geschat op 20.000 euro, een bedrag dat Jack niet kan betalen.

Uit frustratie boekte Jack een ticket terug naar Turkije om de kliniek verantwoordelijk te stellen voor de sch*de aan zijn gebit.

Tot zijn teleurstelling ontkenden de Turkse tandartsen elke verantwoordelijkheid. Ze boden wel aan om de problemen op te lossen, maar alleen als Jack opnieuw duizenden euro’s zou betalen.

Ondanks de risico’s besloot Jack het nogmaals te proberen en ging hij terug naar Turkije. Ditmaal werden al zijn tanden getrokken en kreeg hij tijdelijke tanden.

Maar zelfs nu is er weer een c0mplicatie opgetreden: tijdens het tandenpoetsen brak er al een tand af.

Jack is radeloos en overweegt nu zelfs om al zijn tanden te laten trekken en een kunstgebit te nemen.

Jack wil graag anderen waarschuwen voor de gevaren van tandheelkundige behandelingen in Turkije.

Hij benadrukt dat de tandartsen daar weinig begrip hebben van goede zorg en een gevaar vormen voor de gezondheid van patiënten.

Hij heeft het nu zelf aan den lijve ondervonden en hoopt anderen te behoeden voor dezelfde nare ervaring.