Connect with us

BN'ers

Chantal Janzen en Jan Smit over hun liefde: We doen het met elkaar

Bekende Duitse en Oostenrijkse hits zullen schitteren tijdens het Festival der Liebe. In een gesprek met het ANP delen presentatoren Chantal Janzen en Jan Smit hun liefde voor Duitstalige muziek en hun verwachtingen voor het festival.

chantal janzen

Het idee voor het Festival der Liebe ontstond vanuit de “gezamenlijke liefde voor Duitsland”, aldus Smit.

“We dachten allebei: zou het niet leuk zijn om die interesse te combineren in muziek en bevriende artiesten uit te nodigen om samen met ons te vieren?”

Janzen groeide zelf op met Duitstalige muziek en de televisie stond altijd afgestemd op Duitse zenders.

Als presentatrice is ze ook werkzaam in Duitsland, waar ze onder andere The Voice Kids presenteerde.
chantal janzen

“Ik ben daar grotendeels grootgebracht”, vervolgt Smit over zijn band met Duitsland. “Bij het festival zullen herinneringen bij me opkomen die ik kan koppelen aan bepaalde tijdsperiodes.

Het wordt een reis terug in de tijd en een kans om herinneringen op te halen.”

De presentatie van het Festival der Liebe zal zowel in het Nederlands als in het Duits zijn, volgens de hosts. “Daar ontkom je niet aan, je wilt toch de sfeer benaderen”, zegt Smit.

Janzen is gewend om in het Duits te presenteren, maar geeft toe dat het vermoeiender is dan het Nederlands. “Het is niet mijn moedertaal, dus na een dag in het Duits heb ik een vermoeide mond en pijnlijke tongspieren.”

Het Festival der Liebe is een nieuw concept en de kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. Of het een succes wordt en mogelijk in de toekomst vaker georganiseerd zal worden, moet nog blijken.

“Het is een compleet nieuw concept, maar we hopen dat het omarmd wordt”, zegt Smit. “We hebben beiden de nuchterheid om te denken: als het werkt, doen we het nog een keer. En zo niet, dan niet”, voegt Janzen eraan toe.

Tijdens het Festival der Liebe kunnen bezoekers genieten van optredens van onder andere Donnie, DJ Ötzi en Frans Bauer. Andere namen zullen later bekend worden gemaakt.

Janzen hoopt dat Helene Fischer ook aanwezig zal zijn, maar grappend zegt ze dat ze waarschijnlijk eerst “even een bank moet ber0ven” om dat te bewerkstelligen. Smit voegt eraan toe: “Ik vind Chantal eigenlijk al onze eigen Helene Fischer.

Ze heeft bijna alles wat Fischer ook heeft, alleen is ze een paar jaar ouder.”
chantal janzen