Connect with us

Actueel

Enorme haai gespot voor de kust van Spanje: Paniek onder toeristen leidt tot vlucht uit het water

Haaien zijn de afgelopen dagen veel in het nieuws. Gewoonlijk hoor je er niet veel over, maar sinds de aanval op de Russische Vladimir Popov door een tijgerhaai in Egypte zijn mensen extra op hun hoede.

Ditmaal zijn er beelden opgedoken vanuit Alicante. Deze populaire toeristische bestemming trekt jaarlijks vele bezoekers, waaronder ook veel Nederlanders die hier op vakantie gaan.

Terwijl strandgangers genoten van het heldere blauwe water, werd er plotseling een vin waargenomen.

Strandwachten begonnen direct hard te fluiten en schreeuwden dat iedereen het water moest verlaten. Een blauwe haai naderde snel en de badgasten raakten in paniek.

Op de beelden is te zien hoe mensen in grote haast het water uit rennen, terwijl de haai steeds dichterbij komt.

Hoewel het nog niet helemaal zeker is, wordt er in eerste instantie gesproken van een blauwe haai.

Blauwe haaien behoren tot de requiemhaaien en worden beschouwd als een soort die verantwoordelijk is voor de meeste haaienaanvallen op mensen.

Desondanks zien veel duikers de blauwe haai niet als een groot probleem en stellen zij dat het dier ‘eenvoudig kan worden afgeschrikt’.

Of dat werkelijk het geval is, blijft onzeker. Wat wel vaststaat, is dat je niet door een blauwe haai gegrepen wilt worden.

Deze haaiensoort kan namelijk wel drie meter lang worden en een gewicht van 160 kilo bereiken.

Het strand in Alicante is voorlopig gesloten vanwege de waarneming van de haai.

In Egypte werd men vorige week ook opgeschrikt door een aanval van een tijgerhaai, zoals eerder besproken in de inleiding. Deze haai sleurde een Russische jongen mee naar de bodem.

Op de beelden, die zijn gemaakt en gedeeld door een omstander, is te horen hoe de jongen om hulp van zijn vader roept. Hij voelde dat hij niet lang meer te leven had.

Helaas kwam deze voorspelling uit. De haai, die later bleek zwanger te zijn, viel aan en liet niet meer los.

Een ontzettend tragisch incident dat de vader van de jongen met eigen ogen heeft moeten aanschouwen.