Connect with us

Actueel

Joran van der Sloot voor Amerikaanse rechter: ‘Doodstraf geëist’

Joran van der Sloot stond vrijdag voor de r*chtbank in de Amerikaanse staat Alabama, waar hij volgens Amerikaanse media verklaarde 0nschuldig te zijn aan de misd*den waarvan hij wordt beschuld!gd.

Zijn eerste verschijning in de rechtbank duurde volgens CNN minder dan vijf minuten.

De Nederlandse verdachte is in de Verenigde Staten vanwege beschuld!gingen van afp*rsing van de moeder van Natalee Holloway.

Hij zou Beth Holloway hebben beloofd om tegen betaling te vertellen waar het lichaam van haar vermiste dochter zich bevond.

Van der Sloot wordt al langere tijd in verband gebracht met de verdwijning van de destijds 18-jarige Holloway, aangezien hij een van de laatste personen was die haar gezien heeft in mei 2005.

Er is echter nooit bewijs gevonden dat Van der Sloot iets te maken heeft met de verdwijning van Holloway.

De Amerikaanse rechter vroeg Van der Sloot om een formele reactie op de beschuld!gingen, waaronder afp*rsing.

Er werden ook andere juridische procedures doorlopen, waaronder het toewijzen van een adv0caat.

Volgens CNN was er een tolk aanwezig, maar Van der Sloot verklaarde deze niet nodig te hebben. “Mijn Engels is eigenlijk perfect.

Ik denk dat het niet nodig is. Echt waar, ik denk dat het niet nodig is”, aldus Van der Sloot volgens het verslag. Hij blijft in hechten!s.

Van der Sloot werd tijdelijk uitgeleverd door Peru aan de Verenigde Staten voor dit proces. In Peru moet hij nog een deel van zijn gevangen!sstraf van 28 jaar uitzitten voor de m00rd op Stephany Flores, precies vijf jaar na de verdwijning van Holloway.

Donderdag werd Joran van der Sloot onder p0litiebegeleiding overgebracht naar de luchthaven van de Peruaanse stad Cajamarca.

Na zijn overbrenging naar de luchthaven van Cajamarca, werd Joran van der Sloot onder zware politiebewaking naar de Verenigde Staten gebracht voor het proces tegen hem.

Zijn aanwezigheid in de rechtbank heeft veel aandacht getrokken, gezien de bekendheid van de zaak en de ernstige beschuld!gingen waar hij mee gec0nfronteerd wordt.

De zaak van Joran van der Sloot is een ingewikkelde en tragische kwestie die al vele jaren de media domineert.

De verdwijning van Natalee Holloway in 2005 op Aruba zorgde destijds voor internationale ophef en sindsdien is Van der Sloot in verband gebracht met deze zaak.

Ondanks uitgebreide onderzoeken en verhoren is het nooit gelukt om het lichaam van Natalee te vinden of definitief bewijs te leveren tegen Van der Sloot.

De beschuld!gingen van afpers!ng tegen Joran van der Sloot hebben geleid tot zijn arrestat!e en uitlevering aan de Verenigde Staten.

Het proces in Alabama is een belangrijke stap in het streven naar gerechtigheid voor de familie van Natalee Holloway. Het is een gelegenheid waarbij Van der Sloot de kans krijgt om zijn 0nschuld te bewijzen en zijn zaak te verdedigen.