Connect with us

Actueel

Baby vergeten in snikhete auto door pleegmoeder die de hele dag ging werken

Deze week bracht een hartverscheurend verhaal uit België ons op de hoogte van een moeder die haar baby per 0ngeluk in de auto achterliet en vervolgens ging werken.

Pas na haar dienst besefte ze dat ze “iets” vergeten was. Helaas was het al te laat voor het kindje.

Het zou naïef zijn om te denken dat dit een geïsoleerd incident is. In de Verenigde Staten heeft zich een vergelijkbaar incident voorgedaan dat tot grote ontzetting heeft geleid.

Een pleegmoeder uit Washington, Verenigde Staten, vertrok rond 08.00 uur ’s ochtends naar haar werk, met een baby van slechts een jaar oud achterin de auto.

De vrouw, die werkzaam is in een z!ekenhuis, parkeerde haar auto en begon aan haar dienst van negen uur.

Pas om 17.00 uur lokale tijd merkten voorbijgangers een levenl00s kind op in de auto. Op dat moment was de vrouw nog steeds aan het werk, zo meldt Mirror.

De autoriteiten van Puyallup, Washington, bevestigen het verschrikkelijke incident. Het baby’tje had gedurende ruim negen uur in een snikhete auto gelegen.

Hoewel de buitentemperatuur 23 graden was, was de temperatuur in de auto in de volle zon opgelopen tot 37 graden.

Het kindje was niet opgewassen tegen deze hitte. Ondanks alle inspanningen van het z!ekenhuispersoneel kon het leven niet meer worden gered.

Helaas staat dit incident niet op zichzelf. Alleen al in het afgelopen jaar zijn er in de Verenigde Staten 33 kinderen 0verleden doordat ze werden achtergelaten in snikhete auto’s.

Het is belangrijk om te weten hoe te handelen in dit soort situaties, hoewel het wellicht vanzelfsprekend lijkt.

Mocht je ooit getu!ge zijn van een mens of dier dat tekenen vertoont van oververhitting in een auto, dan heb je het volste recht om in te grijpen.

In dergelijke gevallen is het aan te raden om het n00dnummer te bellen.

Als er niemand in de buurt is om te helpen, is het zelfs toegestaan om een autoruit in te slaan.

Het is echter wel belangrijk om je legitimatiebewijs bij je te hebben, hoewel dit slechts een detail is. Het redden van een leven heeft immers de hoogste prioriteit.

Deze tragische gebeurtenis herinnert ons eraan dat we waakzaam moeten blijven en ons bewust moeten zijn van de gevaren van het achterlaten van kinderen of huisdieren in afgesloten voertuigen.

Het is cruciaal om verantwoordelijkheid te nemen en samen te werken om dergelijke 0ngevallen te voorkomen en ervoor te zorgen dat onze gemeenschappen veilig zijn voor iedereen.