Connect with us

Actueel

Woedende Egyptenaren vangen haai die toerist greep en doen iets afschuwelijks met het dier

Vanmorgen brachten we het schokkende nieuws over een haaienaanv*l op een 23-jarige toerist in het zonovergoten Egypte, waarbij de toerist werd meegesle*rd in de diepte.

Er zijn inmiddels meer details bekend over dit hartverscheurende incident.

In tegenstelling tot eerdere berichten bleek de 23-jarige Vladimir Popov geen toerist te zijn, maar een inwoner die al enkele maanden in Egypte woonde. Ook is gebleken dat zijn familie de beelden niet heeft gefilmd.

Een omstander heeft de schokkende gebeurtenis vastgelegd en de beelden naar verschillende nieuwswebsites gestuurd, wat de verspreiding ervan heeft bevorderd.

We willen hierbij een rectificatie maken met betrekking tot de oorsprong van de beelden.

In de virale video is te zien hoe Vladimir rustig aan het zwemmen is, wanneer er plotseling een vin uit het water steekt.

Hij beseft meteen wat er gaande is en roept angstig twee keer om hulp van zijn vader. Helaas kan er geen hulp meer worden geboden en grijpt de haai zijn prooi.

Binnen enkele seconden verdwijnt de jongen onder water, meegesleurd door de haai naar de diepte. Voordat hij door het zeemonster wordt meegesleurd, roept hij nog om zijn vader.

De beelden zijn zeer aangrijpend en daarom is er unaniem besloten om ze niet verder te verspreiden.

Het blijkt dat de haai een tijgerhaai is. Kort nadat de jongen werd opgegeten, verzamelde zich een groep b0ze Egyptenaren die wra*k wilden nemen op het dier voor de aangerichte sch*de aan de Rus.

Ze begonnen de zee af te speuren op zoek naar de tijgerhaai en wisten hem niet veel later te lokaliseren en te vangen. Vervolgens werd het dier op het strand op br*te wijze ged00d.

Het gebruik van metalen pijpen om het dier te martelen, zoals te zien is op uitgelekte beelden die bij The New York Post zijn verschenen, is buitengewoon primitief.

Degene die het filmt, lijkt trots te zijn en maakt zelfs een dolgelukkige selfie. Het is begrijpelijk om te vragen wat hiermee bereikt wordt, aangezien het geen verlichting biedt of de jongen terugbrengt.

Deze wra*kactie heeft veel verontwaardiging en afschuw opgeroepen, zowel lokaal als internationaal.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het gew*ld tegen dieren nooit de juiste manier is om met dergelijke situaties om te gaan.

In plaats daarvan moeten we ons richten op het bevorderen van bewustwording en begrip over het belang van het behoud van de natuurlijke leefomgeving van dieren en het bevorderen van een vreedzame coëxistentie tussen mens en dier.

Onze gedachten gaan uit naar het slacht0ffer van de haaienaanv*l en zijn dierbaren, en we hopen dat dit tragische incident kan dienen als een wake-up call om op een meer respectvolle en verantwoorde manier met onze oceanen en de wezens die daarin leven om te gaan.