Connect with us

Actueel

Henry (33) uit Brabant: Van het ontbreken van neus en oren naar voorhoofdimplantaten

In het bruisende centrum van Oss is hij geen onbekende verschijning. Voorbijgangers die hem opmerken, kijken nog eens om, verward door wat ze denken te zien.

Maar deze reacties deren hem allang niet meer. Henry (33), ook wel bekend als “The Real Red Skull”, heeft geen boodschap aan wat anderen van zijn uiterlijk vinden.

Hij spreekt geen Nederlands, en zijn kennis van het Engels beperkt zich tot de woorden “Red Skull” en “bodymodification”. Deze woorden zijn de sleutel tot zijn identiteit en levenswerk.

Henry Rodriguez, zoals hij eigenlijk heet, groeide op in Caracas, Venezuela. In 2012 liet hij zijn oogwit tatoeëren met inktzwarte pigmenten, en sindsdien is zijn transformatie in volle gang.

Het begon als een samenwerking tussen Henry en een bevriende tatoeëerder in Caracas. Ze bedachten steeds nieuwe ideeën om zijn uiterlijk te veranderen, om een karakter te creëren dat paste bij de transformatie die ze voor ogen hadden.

De veranderingen aan Henry’s gezicht zijn indrukwekkend. Siliconenimplantaten op zijn voorhoofd vormen een centrale “d00dskop” en twee “beenderen” aan de zijkanten.

De implantaten op de plek waar ooit zijn wenkbrauwen zaten, en onder zijn ogen, geven zijn gezicht de illusie van lege oogkassen, zoals een d00dshoofd.

Daarnaast heeft Henry zijn neus en oren laten verwijderen, waarmee hij zelfs een plekje heeft veroverd in het Guinness World Records.

Voor Henry was de keuze voor een d00dshoofduiterlijk simpel: d00dshoofden hebben geen neus en oren.

De littekens op zijn wangen en het verwijderen van de opperhuid op de plek waar zijn kaakbeenderen zitten, dragen bij aan zijn unieke en permanente “bodymodification”.

Hoewel bodymodification geen nieuw fenomeen is en al eeuwenlang voorkomt in verschillende culturen, merkt Henry op dat de populariteit van deze vorm van zelfexpressie groeit.

Hij vergelijkt het met tatoeages en piercings, waar vroeger alleen boeven en zeelui zich aan waagden, maar tegenwoordig steeds meer mensen, inclusief beroemdheden en sporters, zich eraan overgeven.

Hij mag dan wel de eerste zijn geweest die zijn neus liet verwijderen, maar inmiddels hebben meerdere mensen zijn voorbeeld gevolgd.

Naast zijn persoonlijke transformatie is Henry ook een gewaardeerde tattoo-artiest in de wereldwijde tattoogemeenschap.

Hij reist de wereld over en wordt regelmatig uitgenodigd als gastartiest in tattooshops. Op dit moment verblijft hij bij vrienden in Oss, waar hij de voorkeur geeft aan de rust ten opzichte van het drukke Amsterdam.

Met 47 stempels in zijn paspoort is Henry een ervaren globetrotter. Hoewel hij Spaans spreekt en zich kan redden met een vertaal-app op zijn telefoon, heeft hij niet veel behoefte aan veel vrienden. Af en toe maakt hij echter graag een wandeling door het pittoreske Oss.