Connect with us

Actueel

Hartverscheurend: Plotse dood van 16 maanden oude baby in crèche

Afgelopen vrijdag is er een tragisch incident gebeurd in een crèche in België, waarbij een zestien maanden oud baby’tje is overleden. Ondanks dat het kindje nog naar het ziekenhuis is gebracht, mocht alle hulp niet meer baten.

Het incident vond plaats in een crèche aan de Ferdinand Lousbergkaai, waarbij de hulpdiensten werden gealarmeerd over een kind van zestien maanden dat niet meer ademde. De hulpverleners zijn direct naar de crèche gesneld en hebben het baby’tje met spoed naar het UZ Gent gebracht.

Helaas is in het ziekenhuis vastgesteld dat het kindje was overleden, zoals vermeld in een bericht van het parket van Oost-Vlaanderen.

Na het incident heeft een wetsarts een onderzoek uitgevoerd. Hieruit is gebleken dat het gaat om een natuurlijk overlijden waar niemand schuld aan heeft.

Het tragische voorval heeft veel reacties teweeggebracht. Schepen Evita Willaert (Groen) is diep getroffen en betuigt haar oprechte medeleven. Ze zegt: “Mijn diepste medeleven gaat uit naar de ouders en iedereen die het kindje liefhad.”

Het overlijden van een kind is een hartverscheurende gebeurtenis die diepe impact heeft op de betrokken families en de gemeenschap. Het is een moment van verdriet en rouw waarbij steun en medeleven van anderen van onschatbare waarde zijn.

Het parket en de autoriteiten zullen verder onderzoek doen om de precieze omstandigheden rondom het overlijden te achterhalen. Het is belangrijk om te begrijpen wat er is gebeurd en om eventuele lessen te trekken om de veiligheid en het welzijn van kinderen in crèches te waarborgen.

De gedachten gaan uit naar de ouders van het kindje, die ongetwijfeld in diepe rouw zijn. We hopen dat ze omringd worden door steun en liefde in deze moeilijke tijd.