Connect with us

Actueel

Dramatisch incident: Nederlandse vrouw (64) raakt in gevecht met berggeit en valt van klif

In de Spaanse gemeente Trevélez heeft zich een tragisch incident voorgedaan tijdens een wandeling. Een Nederlandse vrouw van 64 jaar oud en twee Belgische wandelaars raakten in conflict met een berggeit, wat resulteerde in een zeer nare situatie waarbij de vrouw van een klif werd afgebeukt.

Volgens berichtgeving van de lokale Spaanse krant Canal Sur viel de vrouw maar liefst 20 meter naar beneden en brak ze beide polsen. Samen met de twee Belgen was ze aan het genieten van een wandeling toen ze oog in oog kwamen te staan met de boze berggeit, die agressief gedrag vertoonde.

Als gevolg hiervan werd de vrouw door de berggeit van de klif afgeduwd. Ook de Belgen liepen verwondingen op, waarbij een van hen zelfs buiten bewustzijn raakte.

Een lokale herder, die op dat moment zijn schapen begeleidde, was getuige van het incident en alarmeerde direct de hulpdiensten. Een reddingshelikopter werd ingezet om in eerste instantie alleen de Belgen te evacueren.

Echter, de Nederlandse vrouw kon niet meteen worden gelokaliseerd. Er werden urenlang zoekacties uitgevoerd, maar vanwege het slechte weer en de moeilijke omstandigheden was het een uitdaging om haar te vinden.

Vanwege de hevige regenval en de sterke wind moest de reddingsoperatie tijdelijk worden gestaakt. Later die nacht werd de zoektocht hervat en uiteindelijk werd de vrouw onderkoeld aangetroffen op een verlaten boerderij. Ze is momenteel opgenomen in het ziekenhuis, maar de precieze details over haar toestand zijn niet bekend.

Dit tragische incident benadrukt de gevaren die gepaard kunnen gaan met het verstoren van wilde dieren en de noodzaak om voorzichtig te zijn tijdens het verkennen van natuurlijke omgevingen. Het is van groot belang om respectvol om te gaan met dieren in hun leefomgeving en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om ongelukken te voorkomen.

Onze gedachten gaan uit naar de Nederlandse vrouw en haar medewandelaars, en we hopen op een spoedig herstel voor hen allen. Het incident benadrukt ook het belang van veiligheid en bewustzijn tijdens buitenactiviteiten en herinnert ons eraan dat de natuurlijke omgeving met respect moet worden benaderd.