Connect with us

Actueel

Dramatisch incident in de Efteling: Bezoekers dringend geëvacueerd na ernstig ongeval

De Efteling is al lange tijd een geliefd pretpark waar mensen graag naartoe gaan voor een fantastisch dagje uit. Het is zonder twijfel de meest populaire bestemming in Nederland. Wel moet gezegd worden dat een bezoek aan de Efteling gepaard kan gaan met behoorlijke kosten.

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan de Efteling zijn de geweldige attracties en shows die er te zien zijn. Een show die je absoluut niet mag missen, is de Raveleijn parkshow. Op de website van de Efteling wordt de show als volgt beschreven: “De vijf ruiters worden door Halina naar de magische stad Raveleijn geroepen. Hier volgen ze een training om de stad in de toekomst te kunnen beschermen. Wanneer de kwade graaf Olaf met zijn vijfkoppige Draconicon opduikt, zullen de ruiters hun krachten moeten bundelen.” De show duurt in totaal 20 minuten en bevat spectaculaire stunts op paarden. In het verleden zijn er echter incidenten geweest tijdens de show.

Vorig jaar was er een incident waarbij een vrouwelijke ruiter van haar paard viel en met spoed naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Ook vorig jaar vond er een tragisch overlijden plaats, wat leidde tot het uitstellen van de Raveleijn parkshow voor een dag.

Helaas heeft zich gisteren opnieuw een incident voorgedaan. Tijdens de voorstelling van 15.30 uur viel een ruiter van zijn paard en kwam met zijn gezicht hard tegen de zijkant van de arena. De verwondingen waren dermate ernstig dat de ruiter per ambulance werd afgevoerd. Uiteraard werd de show direct stilgelegd en werden bezoekers verzocht om de ruimte te verlaten onder begeleiding van het personeel.

Op dit moment is er nog geen update gegeven over de toestand van de ruiter door de persvoorlichter. De Raveleijn parkshow is later op de dag hervat met een vervangende ruiter.

Dergelijke incidenten zijn altijd zorgwekkend en het is te hopen dat de ruiter snel herstelt van zijn verwondingen. De veiligheid van de medewerkers en bezoekers van de Efteling staat altijd voorop en het pretpark zal ongetwijfeld de nodige maatregelen treffen om de veiligheid tijdens de shows te waarborgen.