Connect with us

Actueel

Driejarig meisje dat 65 uur vastzat na aardbeving maakt herstel door in het ziekenhuis

Het 3-jarige meisje dat wereldwijd aandacht trok nadat ze 65 uur onder het puin lag na de aardbeving in Turkije, herstelt momenteel in het ziekenhuis.

Het aandoenlijke beeld van de kleine Elif Perinçek is uitgegroeid tot een symbool van hoop voor haar land na de verwoestende aardbeving die de stad Izmir op vrijdag trof.

Bij de ramp zijn veel levens verloren gegaan en talrijke gebouwen zijn ingestort. Toch werd Elif 65 uur nadat haar huis was ingestort, levend uit het puin gehaald.

Hulpverleners werkten onvermoeibaar om de driejarige uit het puin te bevrijden en haar in een gereedstaande ambulance te plaatsen. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en beelden tonen nu dat het meisje aan het herstellen is.

De Turkse brandweerman Muammer Celik was degene die Elif vond, roerloos op de grond en bedekt met stof. Maar toen hij haar gezicht probeerde aan te raken, opende ze haar ogen en greep ze zijn duim vast.

Volgens Telemundo52 zei hij: “In het begin was ik erg van streek. Toen stak ik mijn hand uit om haar gezicht schoon te vegen en greep ze mijn duim… Ik verstijfde, want vlak daarvoor had ik mijn team nog gevraagd om een deken en een lijkenzak.”

Op het moment van haar redding had Elif bijna drie volle dagen onder het puin gelegen. Haar moeder en twee zussen waren al eerder gered, maar haar 6-jarige broer heeft het niet overleefd.

Een video-uitzending vanuit het ziekenhuis toont Elif, terwijl ze een pop vasthoudt en naar de camera zwaait. Volgens de rapporten heeft ze geen blijvend letsel opgelopen.

Mijn hart gaat uit naar alle slachtoffers van deze aardbeving. Het is soms erg moeilijk om dergelijke tragedies te aanschouwen.

Maar waar er duisternis is, is er ook licht. Elif heeft niet alleen tegen alle verwachtingen in overleefd, maar haar positiviteit is iets waar we kracht uit kunnen putten.