Connect with us

Actueel

Jongerengroep belaagt topless zonnende vrouw op strand: ‘Dit pikken wij niet

In België is er enorme ophef ontstaan na een incident waarbij een groep van meer dan 10 Franstalige jongeren een vrouw die t0pless aan het zonnen was op het strand Blaarmeersen in Gent, heeft aangev*llen.

De jongeren eisten dat de vrouw zichzelf zou bedekken, wat tot verontwaardiging heeft geleid.

Een verslaggever van Het Nieuwsblad was toevallig getu!ge van het incident en heeft met eigen ogen gezien wat er is gebeurd.

De vrouw liep met ontbl0te b0rsten het water in om af te koelen, waarop de groep jongeren dit niet normaal vond en haar begonnen uit te sch*lden voor sch*ldwoorden als ‘h0er’ en ‘sl*t’.

Toen de vrouw het water weer uitkwam, gooiden de jongeren kluiten zand naar haar. Als reactie stak de vrouw haar middelv!nger op.

Op dat moment mengde de vriend van de vrouw zich in de situatie. Terwijl hij door tien jongeren werd omsingeld, probeerde hij hen uit te leggen dat hun gedrag kansloos was.

Een van de jongens werd w0edend en dre!gde zelfs de moeder van de vriend te provoceren door te zeggen: “Zal ik haar ook mijn gesl*chtsdelen laten zien?”

Deze jongen was duidelijk uit op ruzie en verklaarde dat de vrouw zichzelf moest bedekken, omdat zij dit gedrag niet t0lereerden binnen hun cultuur.

Uiteindelijk kwam er een zogenaamde ‘sfeerbeheerder’ tussenbeide. Hij had op camera’s gezien dat er iets aan de hand was en ging het gesprek aan met de vrouw en haar vriend.

Daarna benaderde hij de jongens. Hoewel de jongens hem uitsch0lden, slaagde de sfeerbeheerder erin om ze tot rust te brengen en gaf hij ze zelfs een handdruk.

Later keerde de sfeerbeheerder terug om de vrouw en haar vriend te vertellen dat topless zonnen volkomen toegestaan is. Ondertussen waren de jongens naar een andere plek op het strand verhuisd.

Naast dit inc!dent zijn er volgens de autoriteiten in Gent nog andere problematische zaken voorgevallen op Blaarmeersen.

Op dezelfde zondag hebben twee groepen jongeren uit Brussel voor overlast gezorgd en waren er meldingen van d!efstal van spullen van strandgangers.

Dit incident heeft terecht veel ver0ntwaardiging en zorgen opgeroepen. Het is belangrijk dat er maatr*gelen worden genomen om de veiligheid en het respect op openbare plaatsen te waarborgen.

Iedereen heeft het recht om zich vrij en veilig te voelen, ongeacht hun kledingkeuze.

Dit voorval benadrukt de noodzaak van educatie en bewustwording over gendergelijkheid, respect en tolerantie binnen onze samenleving.