Connect with us

Actueel

Moeder legt regels op aan grootouders: geen luier verschonen van baby

Een moeder van een baby van zes maanden oud heeft moeilijkheden met haar schoonmoeder vanwege enkele belangrijke aspecten in verband met de privacy van haar kindje.

De moeder en haar man nemen het ouderschap zeer serieus en vinden dat bepaalde taken alleen door hen moeten worden uitgevoerd, zoals het verschonen van de luier en het in bad doen van hun baby.

Ze willen de privacy van hun kindje waarborgen en voorkomen dat anderen de intieme delen van zijn lichaam betreden.

Bovendien willen ze hun baby zo veel mogelijk rust geven en voorkomen dat het verschonen van de luier een negatieve ervaring wordt.

Door deze opvattingen is de relatie met de schoonmoeder niet goed. Ze verschoonde een keer de luier in het bijzijn van de moeder zonder toestemming te vragen.

De moeder was geïrriteerd omdat het niet de taak van haar schoonmoeder was om het te doen. Bovendien pakte ze haar baby op alsof het haar eigen kind was, en de baby huilde de hele tijd dat ze hem aan het verschonen was.

De moeder stopt altijd wanneer haar baby huilt totdat hij weer kalmeert en respecteert zijn emoties. Haar schoonmoeder deed dit niet en negeerde haar bewust in haar ouderlijke rol.

De moeder plaatste haar verhaal online en vroeg anderen om hun mening. Gebruikers merkten op dat grenzen stellen aan dit soort dingen belangrijk is en dat het belangrijk is om er direct op te wijzen als iemand deze overschrijdt.

De moeder van de baby wil dat anderen hun plaats kennen en haar baby niet verschonen. Het intieme deel van het lichaam van haar baby is alleen voor haar bedoeld.

Haar baby heeft ook recht op rust en privacy, en ze wil voorkomen dat zijn luier verschonen een negatieve ervaring wordt.

Haar relatie met haar schoonmoeder is verstoord omdat deze de grenzen niet respecteert. Het is belangrijk dat anderen deze grenzen respecteren en dat de moeder haar rol als ouder kan vervullen.

Ze heeft gelijk om haar grenzen te stellen en anderen te laten weten dat het niet acceptabel is om haar baby te verschonen zonder toestemming te vragen.

Ze moet haar grenzen op een duidelijke manier communiceren en vasthouden aan haar overtuigingen, zodat haar baby de privacy en rust kan krijgen die hij nodig heeft.