Connect with us

Actueel

Babou uit Gambia zoekt Europese dame: ‘Om jou een kleine Babou te schenken’

Het vinden van een levenspartner is iets wat voor velen erg belangrijk is. Het leven delen met iemand anders is iets wat veel mensen willen, maar niet iedereen vindt het gemakkelijk om de juiste persoon te vinden.

Een plek waar je wellicht niet zo snel aan denkt om de perfecte partner te vinden, is Gambia. Dit kleine Afrikaanse land heeft namelijk een reputatie als een soort van “sksparadijs”.

Er zijn veel mannen in Gambia, vooral jonge mannen, en zij zijn vooral populair onder oudere Engelse dames. Dit is niet zo vreemd, omdat Gambia tot 1965 een kolonie van Engeland was.

Veel Engelse vrouwen gaan op vakantie naar Gambia, en veel van hen worden aangetrokken door de aantrekkelijke jonge mannen die er wonen.

Een aantal verslaggevers van het BBC-programma Panorama bezochten Gambia om te kijken wat er waar is van de verhalen over de lokale mannen en de Engelse dames.

Tijdens hun verblijf kwamen ze in contact met een man genaamd Babou, die al snel duidelijk maakte dat hij wel interesse had in een van de vrouwelijke verslaggevers.

Babou was erg direct en wilde geen tijd verspillen. In een discotheek probeerde hij haar te verleiden met woorden als: “Jullie Europese vrouwen hebben zo’n zachte huid.

Ik zou elk plekje van je lichaam willen kussen.” Hij pakte haar hand en zei vervolgens: “Ik wil je een kleine Babou schenken.” Hij probeerde haar het idee te geven dat zij de ware voor hem was, maar in werkelijkheid probeerde hij natuurlijk elke vrouw te verleiden die hij kon.

Babou is niet de enige man in Gambia die op deze manier te werk gaat. Veel mannen daar weten dat als ze een vrouw beloven dat ze de ware voor hen is, ze haar portemonnee kunnen krijgen.

Dit soort praktijken worden echter steeds minder geaccepteerd, mede dankzij de aandacht die er op social media aan wordt besteed.

Toch blijft Gambia een populaire bestemming voor oudere Engelse vrouwen die op zoek zijn naar liefde. Veel van hen zijn op zoek naar avontuur en willen genieten van hun leven, ook al zijn ze al wat ouder.

Of ze daarbij de perfecte partner vinden, valt nog te bezien, maar het lijkt erop dat Gambia voorlopig nog wel het imago van “sksparadijs” zal behouden.