Connect with us

Actueel

Man verbreekt wereldrecord met 33 hoornimplantaten in zijn hoofd en wordt “Menselijke Satan” genoemd

Michel “Diabao” Praddo, een Braziliaanse tattoo-artiest die bekend staat om zijn verslaving aan lichaamsmodificatie, heeft onlangs het Guinness World Record gewonnen voor het hoogste aantal hoornimplantaten. Diabao, die streeft naar een uiterlijk als de “Menselijke Satan”, heeft in totaal 33 hoornimplantaten op zijn hoofd, waaronder vier hoorns aan weerszijden en verschillende implantaten onder zijn voorhoofdshuid.

De 47-jarige Diabao is al jarenlang bezig met het aanpassen van zijn lichaam, en heeft in het verleden verschillende andere procedures ondergaan om zijn uiterlijk te veranderen. Naast de hoornimplantaten heeft Diabao bijvoorbeeld ook zijn tong gesplitst, zijn lippen getatoeëerd en zijn oren opgerekt. Hij heeft zelfs beweerd de derde persoon ter wereld te zijn die het uiteinde van zijn neus heeft laten verwijderen, hoewel deze bewering niet is bevestigd.

Het winnen van het Guinness World Record voor de meeste hoornimplantaten is voor Diabao een belangrijke mijlpaal in zijn lichaamsmodificatie-reis. Hoewel sommige mensen zijn obsessie met het veranderen van zijn uiterlijk misschien als zorgwekkend beschouwen, ziet Diabao het als een manier om zijn ware zelf uit te drukken en zijn creativiteit te uiten.

Hoewel de hoornimplantaten er misschien indrukwekkend uitzien, zijn ze niet zonder risico’s. Hoornimplantaten zijn een relatief nieuwe vorm van lichaamsmodificatie en er is weinig bekend over hun veiligheid op lange termijn. Bovendien kunnen de implantaten leiden tot complicaties zoals infecties, weefselnecrose en verlies van gevoel in het getroffen gebied.

Diabao is zich bewust van deze risico’s en heeft zelfs gezegd dat hij bereid is om te sterven voor zijn kunst. Maar sommige critici zijn van mening dat zijn obsessie met lichaamsmodificatie grenst aan een mentale stoornis en dat hij hulp zou moeten zoeken.

Diabao zelf lijkt echter niet van plan om te stoppen met zijn lichaamsmodificatie-reis. In een recent interview heeft hij verklaard dat hij nog meer veranderingen wil aanbrengen, waaronder het laten implanteren van titanium hoorns en het ondergaan van verdere gezichtstatoeages. Voor Diabao is lichaamsmodificatie niet alleen een manier om er anders uit te zien, maar ook een manier om een ​​statement te maken en de grenzen van wat mogelijk is te verleggen.