Connect with us

Actueel

Belastingdienst maakt Tamara (44) financieel kapot na verlies zoontje

Tamara Hardenbol verloor tien jaar geleden haar oudste zoon, maar dat was niet het enige dat haar leven op zijn kop zette. Na zijn dood ontving ze namelijk een brief van de Belastingdienst waarin stond dat ze 18.000 euro moest betalen voor niet-ontvangen financiële documenten van 2009. Tamara had deze documenten echter al vier keer opgestuurd en ze waren ook terug te vinden in het dossier.

Ondanks het aanleveren van alle documenten, bleef de Belastingdienst bij haar standpunt en vroeg Tamara om af te betalen in twee jaar tijd. Het gevolg was een maandbedrag van 900 euro, wat enorm veel geld was voor Tamara en haar gezin.

Tamara probeerde bezwaar in te dienen, maar dat leverde niets op. Het maandbedrag liep op en het spaargeld was al op. Tamara en haar gezin raakten verstrikt in een situatie waarbij ze wel geld overmaakten naar de Belastingdienst, maar ze moesten creatief boekhouden om alle kosten te kunnen betalen. De deurwaarderskosten stapelden zich op en de druk werd steeds groter. Tamara had het gevoel dat ze tegen Goliath vocht en praatte er niet over. Het immense verdriet en de grote zorgen beïnvloedden ook haar huwelijk en het stel ging in 2019 uit elkaar.

Het was niet alleen een financiële kwestie, maar ook een emotionele. Tamara was nog niet klaar om de documenten uit te zoeken en ondertussen moest ze ook nog omgaan met het verdriet van het verlies van haar zoon. Het idee dat ze haar huis zou kunnen verliezen, was te veel voor haar en haar gezin, omdat het ook betekende dat ze de tastbare herinneringen aan haar zoon kwijt zouden zijn.

Uiteindelijk bleek het terugvorderen van de toeslag onterecht te zijn en is Tamara gecompenseerd, maar ze blijft strijden voor andere families die in een vergelijkbare situatie terechtkomen. Tamara probeert te leren loslaten en zich niet te laten belemmeren door wat er in het verleden is gebeurd, maar het blijft moeilijk. Het heeft haar vertrouwen in de Belastingdienst en de overheid flink geschaad.

Tamara hoopt dat er meer aandacht komt voor mensen in soortgelijke situaties en dat er meer begrip komt voor hun situatie.