Connect with us

Actueel

Vrouw doet bananenaankoop bij LIDL en raakt geschokt door beweging in fruit

De gepensioneerde Jan Giovinazzo uit het Britse Epsom bezocht onlangs de plaatselijke LIDL supermarkt om boodschappen te doen. Hij kocht onder andere bananen, niets bijzonders zou je zeggen. Maar toen hij thuis kwam, veranderde dat. De bananen bevatten namelijk een onverwachte exotische verrassing.

De bananen van LIDL komen uit Ivoorkust en hebben een lange weg afgelegd van ongeveer 5.100 kilometer naar de Engelse vestiging.

Toen de 71-jarige vrouw thuis een banaan wilde eten, liep ze naar de gootsteen om het fruit te schillen en zag ze iets op de banaan zitten. “Ik keek naar beneden en dacht ‘Wat is dat in vredesnaam?’ Toen ik beter keek, besefte ik dat het een kleine kikker was. Het was niet helemaal wat ik verwachtte. Ik moet zeggen dat het heel schattig was”, vertelt Jan.

“Daarna heb ik de dierenambulance gebeld zodat mijn nieuwe vriendje een fijn thuis krijgt.” Die kwam de volgende dag en de kikker was nog in leven. Jan vond hem super schattig, maar het is eigenlijk illegaal om een niet-inheemse soort vrij te laten in de buitenwereld. “Gelukkig is hij nu opgehaald. Ik weet niet wat ze ermee gaan doen verder.”

Jan wil iedereen aanraden om boodschappen zoals groente en fruit goed te controleren alvorens je het in je winkelwagen stopt. Het is niet de eerste keer dat er dieren gevonden worden in voedselproducten, dus het is altijd goed om even extra te controleren.

Hoewel het verhaal een leuke wending kreeg door de schattige kikker, is het belangrijk om te onthouden dat het illegaal is om exotische dieren vrij te laten in een niet-inheems gebied. Bovendien is het altijd verstandig om voedselproducten goed te controleren voordat je ze koopt en gebruikt.