Connect with us

Actueel

Dochter zwanger door vader, maar moeder wijst met beschuldigende vinger naar dochter

Een 36-jarige moeder uit Oostende heeft van de rechtbank in Brugge twintig maanden celstraf gekregen, waarvan de helft met uitstel. De rechter heeft bewezen geacht dat de vrouw haar dochter van 15 ernstig heeft mishandeld. De zaak kwam aan het licht toen bleek dat het meisje zwanger was van haar eigen vader.

De man, die verstandelijk beperkt zou zijn, heeft in 2020 seksueel misbruik gemaakt van zijn kind. In december van dat jaar bleek het meisje al 12 weken zwanger te zijn. De vader werd eerst hulp aangeboden voordat hij tot tien jaar gevangenisstraf werd veroordeeld.
meisje

Onderzoek heeft aangetoond dat ook de moeder over de schreef is gegaan. Over een periode van meer dan twee jaar heeft zij haar dochter geslagen en ook haar broertje van negen jaar heeft zwaar te verduren gekregen. Beide kinderen vertoonden blauwe plekken. Tijdens verhoren hebben ze aangegeven dat hun moeder hen dagelijks heeft geslagen en geschopt.

Zelfs als ze iets fout deden in het huishouden, werden ze in elkaar geslagen. De moeder wenste haar dochter kanker toe en zei dat ze nooit geboren had moeten worden. Het 9-jarige zoontje werd tot bloedens toe geknepen en moest zijn lunchdoosje schoonmaken met wc-water. Het gezin heeft nog meer kinderen, maar die werden volledig verwend door de vader en de moeder. Zij kregen dagelijks een lekker ontbijt en alles werd voor hen gedaan.

Hoewel de vader en moeder uit Afghanistan komen, zijn hun daden door de rechter veroordeeld. De moeder stelde dat het in Afghanistan gebruikelijk is om kinderen te slaan en dat haar daden in die context moeten worden gezien.

Haar advocaat betoogde dat de feiten niet strafbaar zijn vanwege haar culturele achtergrond. De rechter heeft echter kort met deze verdediging afgerekend. “De vrouw woont al meer dan tien jaar in België en zou inmiddels bekend moeten zijn met westerse waarden en normen,” aldus de rechter.