Connect with us

Actueel

Profvoetballer vliegt met auto sporthal binnen: ‘Kinderen waren net weg’

De Marokkaans-Belgische voetballer Sofian Kiyine (25) heeft een auto-ongeluk gehad in Flémalle, in de buurt van Luik. Op de bewakingscamera’s is te zien hoe zijn Mercedes op hoge snelheid rechtdoor rijdt op een rotonde en daardoor wordt gelanceerd.

Vervolgens vliegt het voertuig op een paar meter hoogte door de muur van een sporthal. Het ongeluk veroorzaakte een ravage in de zaal, maar er waren gelukkig geen andere betrokkenen.

Kiyine is naar het ziekenhuis gebracht en is buiten levensgevaar, meldt zijn club Oud-Heverlee Leuven.

Kort voor het ongeval waren er nog kinderen in de sporthal, maar zij waren net naar de kleedkamers gegaan, aldus een lokale bestuurder volgens de krant Het Laatste Nieuws.

Het is dan ook een wonder dat er geen andere slachtoffers waren bij het ongeluk. La Dernière Heure meldt dat de auto mogelijk 200 kilometer per uur reed terwijl op die plek maar 90 kilometer per uur mag worden gereden.

Kiyine, die in België is geboren, speelt sinds vorig jaar bij Oud-Heverlee Leuven, een club uit de hoogste divisie van het Belgische voetbal. Voorheen stond hij onder contract bij Lazio Roma, die hem verhuurde aan verschillende Italiaanse clubs.

Kiyine heeft ook een aantal interlands gespeeld voor Marokkaanse jeugdteams.
De club wenst hem beterschap en zal pas verder reageren als er meer duidelijkheid is over de toedracht van het ongeluk. Het is vooralsnog onbekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren en of er sprake was van roekeloos rijgedrag. De politie zal een onderzoek instellen om de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.Het is een tragisch ongeval dat laat zien hoe belangrijk het is om veilig te rijden en de snelheidslimieten te respecteren. Het is een geluk bij een ongeluk dat er geen andere slachtoffers waren bij dit incident. Hopelijk zal Kiyine snel herstellen van zijn verwondingen en kunnen terugkeren naar het voetbalveld.