Connect with us

Actueel

Dit is het moment dat Theo Maassen een peuter de zaal uitzet

Op 25 maart 2023 heeft cabaretier Theo Maassen voor opschudding gezorgd tijdens zijn optreden in het theater Arenberg in Antwerpen. Tijdens zijn show was een jong kind te horen dat lachte en dit leidde ertoe dat Maassen op zoek ging naar de bron van het geluid.

Na een zoektocht door de zaal kwam hij uit bij een 3-jarig kind dat bij de voorstelling aanwezig was met waarschijnlijk de moeder als begeleider. Vervolgens stuurde Maassen het kind en de begeleider de zaal uit.

Verschillende nieuwsmedia, waaronder het Nieuwsblad, hebben hierover bericht en het voorval heeft veel reacties losgemaakt op sociale media. Sommige mensen veroordeelden de actie van Maassen, terwijl anderen het juist weer voor hem opnamen.

Maassen heeft inmiddels gereageerd op het voorval in een interview met het AD. Hij vertelde dat hij wel eens eerder meegemaakt had dat een baby was meegenomen naar een van zijn shows, maar dat hij nog nooit eerder een peuter had gezien.

Maassen gaf aan dat hij het niet gepast vond dat er een kind van die leeftijd aanwezig was bij zijn voorstelling, die bekendstaat om zijn schunnige humor.

Tijdens de show maakte Maassen nog een aantal grappen over het voorval en een bezoeker heeft op Twitter gemeld dat Maassen zelfs nog meerdere keren op het incident is teruggekomen.

Na afloop van de voorstelling heeft Maassen de vrouw en het kind beloofd dat ze hun geld terug zouden krijgen, maar volgens hem vond de vrouw dat niet nodig en had ze zelfs genoten van de eerste tien minuten van de show.

Maassen heeft ook kritiek geuit op het theaterpersoneel en zei dat zij de vrouw hadden moeten aanspreken voordat zij de zaal betrad.

Bekijk tussendoor de video van het moment waarop Theo Maassen de peuter weg stuurt:

Hij vindt dat het theater ervoor moet zorgen dat mensen die dronken zijn of kinderen bij zich hebben, niet worden toegelaten tot de voorstelling.

Het voorval heeft veel stof doen opwaaien en heeft geleid tot discussies over de vraag of een cabaretier het recht heeft om een kind en zijn begeleider de zaal uit te sturen.

Sommige mensen vinden dat Maassen te ver is gegaan, terwijl anderen begrijpen dat hij niet wil dat zijn voorstelling verstoord wordt door een lachend kind.

Maassen is op dit moment op tournee met zijn voorstelling ‘Onbekend Terrein’ en zal binnenkort nog zestien keer optreden in Carré.

Het is nog onduidelijk of dit voorval gevolgen zal hebben voor zijn verdere optredens en of hij zich nog verder zal uitlaten over de kwestie.