Connect with us

Actueel

Oom loopt brandend huis in om 8-jarig nichtje te redden en raakt zwaar verbrand

Een man uit de staat Washington is terecht geprezen als een held nadat hij een brandend huis was binnengelopen om zijn achtjarige nichtje te redden.

Derrick Byrd, 20, liep tweede- en derdegraads brandwonden op aan zijn gezicht, rug en armen. Toen hij zich realiseerde dat zijn nichtje in de val zat, rende hij zonder aarzelen het brandende huis binnen.

In een gesprek met een lokaal nieuwsstation zei de jonge held:

‘Zelfs als ik me ernstig verbrand, kan het me niet schelen. Ik ben beter dan zij. Ze is jong. Ze heeft een hele toekomst. Ze is een braaf meisje.’

De brand brak uit in het huis van Washington in Aberdeen terwijl Bird en zes andere familieleden binnen waren, onder wie zijn zus Kayla en haar drie kinderen.

Byrd greep zijn neven, Junior en Royce, die uit een raam op de tweede verdieping sprongen. Zijn achtjarige nichtje Mercedes was echter te bang om te springen nadat hij Keira van het dak had zien vallen.

Bird snelde zonder aarzelen het gebouw binnen om haar te redden. Hij voelde onmiddellijk de verzengende hitte van de vlam.

“Ik voelde het me branden,” zei hij.

“Ik pakte haar vast, deed mijn shirt uit en wikkelde het om haar gezicht zodat ze de rook niet kon inademen. Daarna droeg ik haar zo snel als ik kon naar buiten.”

Ondanks de ernstige blessure zei Bird dat hij het meteen weer zou doen. “Ik zou het meteen weer doen, zelfs als ik me zou verbranden of meer zou sterven.”

Tegen mensen die hem een ​​held noemden, antwoordde hij nuchter: “Ik kan niet zeggen dat ik een held ben. Ik deed het alleen voor mijn nichtje en neefje, en ik laat ze niet doodgaan.”

Laten we onze harten tonen aan deze jonge held – deze jongen verdient erkenning door de hele wereld!