Connect with us

BN'ers

Op staande voet ontslagen: Eva Jinek verliest baan bij RTL

Eva Jinek heeft de afgelopen tijd veel kritiek gekregen. De kijkcijfers van haar talkshow zijn gedaald en bovendien werkt ze slechts zes maanden per jaar aan haar programma.

De rest van het jaar is ze met verlof en neemt Beau van Erven Dorens haar plaats in.

Het is opmerkelijk dat Eva’s salaris zo hoog is, namelijk 1,2 miljoen euro per jaar. Recentelijk is ze weer op vakantie geweest en heeft Beau haar tijdelijk vervangen.

Het lijkt erop dat Eva kort na het aflopen van haar contract ontslagen zal worden bij RTL.

Waarom zou je zoveel betalen voor Eva als je ook Beau, Humberto of Renze kunt laten presenteren en een vervanger hebt?

Wat betreft het kijkerspubliek maakt het niet veel uit of de talkshow wordt gepresenteerd door Eva, Beau of Humberto.

Rob Goossens gaf commentaar op RTL Boulevard: “Bij RTL hebben ze vier mensen aan het roer van de talkshow, maar nu neemt Beau het stokje over van Eva Jinek voor zes weken, waarna Eva weer terugkeert voor zes weken.

Dus als zender zeg je: ze zijn onderling uitwisselbaar en het hele concept van persoonlijkheid is: je kunt ze niet zomaar vervangen.”

Maar als Eva ontslagen wordt bij RTL, is de vraag of ze naar een andere zender kan. Voor Op1 is het namelijk geen talkshow meer met één presentator, zoals Jeroen Pauw.

Het maximale salaris dat je bij Op1 kunt verdienen, is 180.000 euro per jaar.

Als je gewend bent aan 1,2 miljoen euro, is dat een grote teleurstelling.

Dus Eva heeft misschien wat druk uitgeoefend en RTL laten weten dat ze bereid is een aanzienlijk salaris te accepteren als ze een nieuw contract kan krijgen en zo haar tv-carrière kan voortzetten.

Er wordt gezegd dat dit salaris minstens 50% moet zijn, en op basis daarvan overwoog RTL om alleen met Eva door te gaan.

Uiteindelijk heeft Eva Jinek een strategische zet gemaakt en heeft ze RTL laten weten dat ze bereid is een aanzienlijk salarisverlaging te accepteren om haar tv-carrière te redden en een nieuw contract binnen te halen.

Het is gebruikelijk dat dergelijke onderhandelingen plaatsvinden in de televisie-industrie, waar salarissen vaak het onderwerp van discussie zijn.

Het is echter nog niet duidelijk of RTL akkoord zal gaan met Eva’s voorstel. Het zou een moeilijke beslissing voor de zender kunnen zijn, gezien de kritiek op haar programma en de dalende kijkcijfers.

Aan de andere kant heeft Eva een gevestigde naam en is ze een bekende persoonlijkheid in de Nederlandse televisiewereld.

Haar vertrek zou een verlies kunnen betekenen voor RTL, vooral gezien haar succes in het verleden.